Μεγάλη φωτιά μαίνεται από το μεσημέρι της Παρασκευής (21/06/2024) στην Αχαΐα και συγκεκριμένα στην περιοχή Μαστραντώνης με το 112 να στέλνει συνέχεια μηνύματα για εκκενώσεις περιοχών. Στη μεγάλη φωτιά επιχειρούν 105 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων, 38 οχήματα, 3 αεροπλάνα και ένα 1 ελικόπτερο. Η φωτιά καίει σε δασική έκταση στην περιοχή Μαστραντώνη, του δήμου Ερυμάνθου, στην Αχαΐα, ενώ σύμφωνα με το dete έχει μπει σε αποθήκες και στάβλους.

Εξαιτίας της φωτιάς, ήχησε νωρίτερα το 112 για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι καλούνταν να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Στο μήνυμα αναφέρεται: «Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Μαστραντώνης Αχαΐας: Παραμείνετε σε ετοιμότητα!! Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».


Ακόμη στην περιοχή ήχησε νέο μήνυμα από το 112 το οποίο καλεί τους κατοίκους του οικισμού Αγία Βαρβάρα να απομακρυνθούν. Στο μήνυμα αναφέρεται: «Ενεργοποίηση 112 Αχαΐα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αγία Βαρβάρα απομακρυνθείτε προς Κάλφα!! Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».