Σε εξέλιξη βρίσκονται μεγάλες φωτιές σε Αχαΐα και Ηλεία. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη στην Ηλεία, όπου το μέτωπο εκτείνεται από το Αλποχώρι μέχρι τη Μυρτιά και ένας άνδρας βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Η μάχη με τις φλόγες μαίνεται στην Ηλεία όπου εκκενώνονται οι περιοχές Χανάκια, Μυρτιά, Σκουροχώρι, Αλποχώρι, Σκαφιδιά και Άγιος Ηλείας. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών καλούνται να απομακρυνθούν προς Πύργο και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Επίσης, εκκενώνονται τα χωριά Βάλμη, Μασουραίικα, Πετραίικα, Απιδούλα και Μαζαράκι. Οι κατοικοι καλούνται να απομακρυνθούν προς Σιμόπουλο. Ειδικότερα ανακοίνωση αναφέρει: «Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Χανάκια και Αλποχώρι Ηλείας απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».



Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 στην Αχαΐα και Ηλεία

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους των οικισμών Πετραίικα Αχαΐας, Απιδούλα Ηλείας και Μαζαράκι Αχαΐας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Σιμόπουλο Ηλείας.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Aν βρίσκεστε στις περιοχές Πετραίικα Απιδούλα και Μαζαράκι απομακρυνθείτε προς Σιμόπουλο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d25ubfcus14p)

Σε επιφυλακή τα νοσοκομεία

Στο μεταξύ, με εντολή της 6ης ΥΠΕ έχουν τεθεί σε επιφυλακή ανεξαρτήτως των εφημεριών τα νοσοκομεία Πατρών, Πύργου και Αργολίδας.

Η πυρκαγιά στην περιοχή Χανάκια Ηλείας βρίσκεται σε πλήρης εξέλιξη με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκο Κοροβέση να χαρακτηρίζει τη φωτιά «ανεξέλεγκτη» μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Κοροβέσης σημείωσε ότι υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια στο Αλποχώρι και σημείωσε ότι η μεγάλη ανησυχία είναι να μην ξεφύγει η φωτιά με κατεύθυνση την παραλία του Αγίου Ηλία καθώς στην περιοχή υπάρχει πυκνό δάσος αλλά και πολλές κατοικίες.

Νωρίτερα εκδόθηκε και νέο μήνυμα από το 112 προς του κατοίκους της Σκαφιδιάς και του Αγίου Ηλία ώστε να απομακρυνθούν προς Πύργο.

Συνολικά 45 φωτιές μέσα σε λίγες ώρες

Τις 45 φτάνουν οι φωτιές που ξέσπασαν μέσα σε μόλις λίγες ώρες σε όλη την Ελλάδα την Παρασκευή, 21 Ιουνίου, τη στιγμή που οι άνεμοι πνέουν ισχυρότατοι με πάνω από 150 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Δεκάδες μηνύματα εστάλγσα από το 112 για τις φωτιές, όπως σε: Μαύρο Λιθάρι Αναβύσσου, Αρκαδία, Μεγαλόπολη, Κορινθία, Αχαΐα, Θήβα και Κεφαλονιά.

Υπό έλεγχο τέθηκαν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαρθακογιάννη, τα πύρινα μέτωπα σε Μαύρο Λιθάρι και Δροσοπηγή Κορινθίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, η οποία είχε διακοπεί νωρίτερα λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο Μαύρο Λιθάρι.