Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Πελοπόννησος και ιδιαίτερα περιοχές της Αχαΐας, της Αργολίδας, της Ηλείας και της Αρκαδίας, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με το χρόνο προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις εστίες φωτιάς. Ωστόσο η προσπάθεια που καταβάλουν δυσχαιρένεται από τις ισχυρούς ανέμους που πνέουν κατά τόπους.

Υπενθυμίζεται ότι ένας άνδρας 55 ετών στη Μυρτιά, του Πύργου Ηλείας έχασε τη ζωή του σε φωτιά που ξεκίνησε από το Αλποχώρι. Ο άτυχος άνδρας ήταν κοντά στο πύρινο μέτωπο, πήγε να βοηθήσει στη κατάσβεση της φωτιάς και έπαθε εισρόφηση. Οι ισχυροί άνεμοι έντασης ακόμα και 9 μποφόρ δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης ενώ οι φλόγες έχουν περάσει μέσα από οικισμούς προκαλώντας καταστροφές σε σπίτια.

fire_map

Εντωμεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές σε δύο σημεία στη Λάρισα. Συγκεκριμένα πρόκειται για την Αμφιθέα - ήχησε το 112 - όπου επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου και 1 ελικόπτερο) και στην περιοχή Γιαννούλη όπου έχουν σπεύσει 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Επιπλέον φωτιά ξέσπασε στις 15:05 σε αγροτοδασική έκταση στη Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος 7 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Τέλος στην Κεφαλονιά ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στα Διβαράτα και συγκεκριμένα στο βουνό που βρίσκεται πάνω από το δρόμο. Στο εν λόγω μέτωπο το οποίο βρίσκεται μακρυά από κατοικημένες περιοχές επιχειρούν 21 πυροσβέστες και έξι οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροσκάφη.