Δύσκολη προμηνύεται η αποψινή νύχτα για τους άντρες της Πυροσβεστικής, οι οποίοι από το πρωί έχουν ριχτεί στη μάχη στη μάχη κατάσβεσης των φωτιών που ξέσπασαν σε διάφορες περιοχές της χώρας. 

Όλο το βάρος έχει πέσει πλέον στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μαστραντώνη Αχαΐας και πέρασε στην Περιφέρεια Ηλείας, από την Πηνεία, έχοντας αναπτύξει μεγάλη δυναμική. Στην περιοχή επιχειρούν, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, 120 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα τμήματα, 42 οχήματα και 19 εναέρια μέσα που σταμάτησαν τις πτήσεις τους μόλις έδυσε ο ήλιος. Παράλληλα, συμμετέχουν και υδροφόρα οχήματα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς και εθελοντές.

Μάλιστα πριν λίγο ξέσπασε νέα φωτιά στην Ηλεία, στην περιοχή Ντόμπρινο, ανάμεσα στον Άγιο Γεώργιο και στα Λαστέικα.

Στη χώρα εστάλησαν συνολικά 26 μηνύματα «112», εκ των οποίων τα 13 στο Μαστραντώνη Αχαΐας.

Σε Αρκαδία, Αργολίδα, Μεσσηνία, Αγρίνιο, στο Αλποχώρι Ηλείας και στο Κρανίδι οι πυροσβέστες έδωσαν σκληρές μάχες και τώρα υπάρχουν μόνο διάσπαρτες εστίες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d25tp04c36kh)

Έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές από την Πυροσβεστική

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης έκανε αναλυτική ενημέρωση για την κατάσταση αναφορικά με τις πυρκαγιές. Είπε:

Μίλησε για τις επικίνδυνες φωτιές σε Αρκαδία, Αργολίδα, Μεσσηνία, Αγρίνιο, στο Αλποχώρι Ηλείας και στο Κρανίδι.

Όπως υπογράμμισε, εστάλησαν 26 μηνύματα από το 112, τα 13 από αυτά για την πυρκαγιά στο Μαστραντώνη Αχαϊας. Με την συνδρομή της ΕΛΑΣ, συμπλήρωσε, έγιναν πολλές απομακρύνσεις πολιτών.

Η πυρκαγιά της Αχαϊας επεκτάθηκε στην περιφέρεια της Ηλείας με μεγάλη δυναμική. Ολες οι δυνάμεις κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να την σβήσουν, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Βαθρακογιάννης. Συμμετέχουν 120 πυροσβέστες με 43 οχήματα, 4 πεζοπόρες ομάδες και 19 εναέρια που επιχειρούσαν μέχρι να πέσει το φως της ημέρας.

Παράλληλα συμμετέχουν και υδροφόρα οχήματα από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος υπογράμμισε, πάντως, ότι και η αυριανή θα είναι πολύ δύσκολη μέρα όσον αφορά στις πυρκαγιές.

Φωτιές: Μπαράζ μηνυμάτων από το 112

Το 112 ήχησε σε πολλές περιοχές για την προστασία των πολιτών από τα πύρινα μέτωπα, ενώ εξαιτίας βλάβης στο κεντρικό σύστημα το απόγευμα της Παρασκευής, οι ειδοποιήσεις στους κατοίκους γίνονταν μέσω των ΜΜΕ. Τα περισσότερα μηνύματα αφορούν  τις εκκενώσεις οικισμών στην Ηλεία, αλλά και στην Αχαΐα. Ειδικότερα:

20:30. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές περ.ιοχές Αντωναίικα και Λάτας απομακρυνθείτε προς Αμαλιάδα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών
19:56. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές περιοχές Μαζαράκι, Πρόδρομος, Σιμόπουλο, Σκλίβα, Βουλιαγμένη, Καλό Παιδί & Λαγανάς απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.
19:18. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Πετραιίκα, Απιδούλα και Μαζαράκι στην Ηλεία απομακρυνθείτε προς Σιμόπουλο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.
18:56. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Σκαφιδιά και Άγιος Ηλίας στην Ηλεία απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.
18:49. Ενεργοποιήθηκε το 112 για τις περιοχές Βάλβη και Μασουραίικα στην Ηλεία, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε κοντά στην κοινότητα Αλποχωρίου του Πύργου.
18:05. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μυρτιά και Σκουροχώρι Ηλείας απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.
17:40. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Χανάκια και Αλποχώρι Ηλείας απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.
17:30. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κωστοπουλαίικα και Κάλφας Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Λάτα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.
17:30. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Βελίτσες. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.
16:50. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πετροθάλασσα Αργολίδας απομακρυνθείτε προς Ερμιόνη. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.
16:50. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Γάλαρο Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Πόρτες. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών

Φωτιά στην Αργολίδα: Καλύτερη η εικόνα στο Κρανίδι - «Κάηκαν σπίτια», ανέφερε ο δήμαρχος Ερμιονίδας

Καλύτερη είναι αργά το απόγευμα της Παρασκευής η εικόνα της φωτιάς που απείλησε για αρκετή ώρα το Κρανίδι. Λίγο πριν τις 8 το βράδυ στην περιοχή είχαν απομείνει μερικές διάσπαρτες εστίες, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να επιχειρούν για να τις σβήσουν.





Υπενθυμίζεται πως η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:00, ενώ οι συνθήκες στο σημείο ήταν εξαρχής ιδιαίτερα δύσκολες, καθώς άνεμοι 8 μποφόρ έπνεαν νωρίτερα στην περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 4 ελικόπτερα. Ζητήθηκε η εκκένωση της περιοχής με τους κατοίκους να φεύγουν προς την Ερμιόνη και το Πορτο Χέλι. Τα ενεργά μέτωπα ήταν πέντε μέσα στον οικισμό.

Η φωτιά είναι μέσα στο Κρανίδι Δραματικές οι στιγμές πυροσβεστών και κατοίκων  Georgiou Kosmas live.

kranidi_fotia_1_
kranidi_fotia_2_



Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλο, 3 με 4 σπίτια φαίνεται να έχουν παραδοθεί στις φλόγες στην περοχή του Κρανιδίου, ενώ η πυρκαγιά κινείται μεταξύ Κρανιδίου και Ερμιόνης. Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο δήμαρχος κάλεσε τους πολίτες να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να φύγουν προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη.


Τραγωδία στην Ηλεία: Ο πρώτος νεκρός από τις πυρκαγιές - Ανησυχία για επέκταση μετώπου από την Αχαΐα, εκκενώσεις οικισμών


Στη φωτιά στην Ηλεία πέφτει μεγαλύτερο βάρος από την Πυροσβεστική καθώς σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση έχει αναπτύξει μεγάλη δυναμική.

Η φωτιά στην Ηλεία συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία καθώς έχει αναπτυχθεί διπλό πύρινο μέτωπο καθώς πέρασαν στο νομό και οι φλόγες από την Αχαϊά και από την περιοχή Μαστραντώνη που έκαιγε από το πρωί της Παρασκευής (21/06/2024).

Σύμφωνα με την ενημέρωση στη φωτιά στην Ηλεία «επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα και περιοδικά μέχρι το τελευταίο φως θα επιχειρούν συνολικά 19 εναέρια μέσα. Μεγάλη είναι η συνδρομή που παρέχουν Εθελοντές αλλά και μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Περιφέρεις Δυτικής Ελλάδας».

Η ενημέρωση από την Πυροσβεστική έχει ως εξής: Αυτή την ώρα είναι πολύ βελτιωμένη η εικόνα στις επικίνδυνες πυρκαγιές που εξαπλώθηκαν ταχύτατα, με ανέμους που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασαν τα 120 χιλιόμετρα την ώρα και επεκτάθηκαν σε οικισμούς: σε Μεγαλόπολη Αρκαδίας, Λυρκεία Αργολίδας, Κεφαλονιά, Νεοχώρι Μεσσηνίας, Ρίγανη Αγρινίου, Κρανίδι Αργολίδας και Αλποχώρι Ηλείας.

55χρονος έχασε τη ζωή του στη Μυρτιά. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr και του Γιώργου Σόμπολου, ένας άνδρας 55 ετών έχασε τη ζωή του πριν από λίγο στη Μυρτιά Ηλείας, κατά την προσπάθεια να συμμετάσχει στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή. Ο άνδρας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες κατέρρευσε λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας αλλά και της υπερπροσπάθειας εκτιμούν οι διασώστες του ΕΚΑΒ οι οποίοι βρέθηκαν στο σημείο για τις πρώτες βοήθειες. Ωστόσο, ο θάνατος του ήταν ακαριαίος. Πρόκειται για το πρώτο θύμα του φετινού καλοκαιριού από τις πυρκαγιές, ειδικά σε μια τόσο δύσκολη ημέρα, όπως η σημερινή όπου μαίνονται ανεξέλεγκτα αρκετά μέτωπα, η πλειοψηφία των οποία βρίσκονται στην Πελοπόνησο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d25u7b56jjdl)

Στην Ηλεία νωρίτερα σήμερα εκκενώθηκαν οι περιοχές Χανάκια, Μυρτιά, Σκουροχώρι, Αλποχώρι, Σκαφιδιά και Άγιος Ηλείας. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών καλούνταν να απομακρυνθούν προς Πύργο και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d25wr4ioxoqx)
Επίσης, το ίδιο συνέβη με τα χωριά Βάλμη, Μασουραίικα, Πετραίικα, Απιδούλα και Μαζαράκι. Οι κατοικοι καλούνταν να απομακρυνθούν προς Σιμόπουλο. Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει: «Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Χανάκια και Αλποχώρι Ηλείας απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d25wq0ai3gfl)

Σημειώνεται πως στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο Αλποχώρι Ηλείας γύρω στις 17.00 επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος 19 οχήματα κι από αέρος 8 αεροσκάφη κι 3 ελικόπτερα.

Μεγάλη πυρκαγιά στο Αλποχώρι


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d25ubfcus14p)
Οι εικόνες από το μέτωπο είναι κυριολεκτικά απόκοσμες, όπως δείχνει και το βίντεο που ακολουθεί:

Πύργος: Απόκοσμες εικόνες από την πυρκαγιά κοντά στην πόλη

Κάηκαν οικισμοί στο χωριό Χωρέμη, στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας


Σχετικά με την πυρκαγιά στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, ξεκίνησε κοντά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ και αυτή την ωρα η εικόνα είναι αρκετά καλύτερη., καθώς οι άνεμοι έχουν κοπάσει. Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες, 18 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων ώστε να σβήσει το μέτωπο και να μην πλησιάσουν οι φλόγες τα χωριά της περιοχής. Οι φλόγες πέρασαν από το χωριό Χορέμι και έκαψαν 6-7 σπίτια, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της ΕΡΤ.

Έχουν εκκενωθεί χωριά της Μεγαλόπολης όπως Απιδίτσα και Χρούσο Αρκαδίας. Οι εικόνες από τις ζημιές που προκάλεσε η φωτιά σοκάρουν.

Στο χωριό Χωρέμη δυστυχώς όμως κάηκαν σπίτια, καθώς η φωτιά πέρασε μέσα από αυτό. «Υπάρχουν αρκετές ζημιές. Ο Δήμος θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να αποκαταστήσει μόνιμες κατοικίες, δήλωσε στο ΕΡΤNews ο Κώστας Μιχόπουλος, δήμαρχος Μεγαλόπολης. Πρόσθεσε πως «οι άνθρωποι (που κάηκαν τα σπίτια τους) θα φιλοξενηθούν κάπου στη Μεγαλόπολη και αύριο και για όσο θα χρειαστεί».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d25uyooryvnt)

Τα δύο μέτωπα στην Αχαΐα


Σε σχέση με την Αχαΐα, φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Μαστραντώνη, του δήμου Ερυμάνθου, στην Αχαΐα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις ενώ τώρα βρίσκεται σε ύφεση. Επί τόπου έσπευσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής. Μέχρι αυτή την ώρα δεν κινδυνεύει κάποιος οικισμός. Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στην περιοχή Γάλαρο νααπομακρυνθούν προς Πόρτες.

Το δεύτερο μέτωπο της φωτιάς που έχει εκδηλωθεί στην Αχαΐα και συγκεκριμένα στην Πηνεία πέρασε στην Ηλεία, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, με ελαιόδεντρα πάντως για την ώρα να είναι αυτά που καίγονται κατά βάση.

Σε επιφυλακή τα νοσοκομεία Πατρών, Πύργου και Αργολίδας

Στο μεταξύ, με εντολή της 6ης ΥΠΕ έχουν τεθεί σε επιφυλακή ανεξαρτήτως των εφημεριών τα νοσοκομεία Πατρών, Πύργου και Αργολίδας, με τον κρατικό μηχανισμό να είναι επί ποδός για να διαχειριστεί την κρίση.

Τα ενεργά μέτωπα στη Λάρισα

Τρία είναι τα ενεργά μέτωπα στη Λάρισα, στα οποία οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηερείσας δίνουν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές.

Στην Αμφιθέα Λάρισας , όπου είχε εκοδθεί νωρίς το απόγευμα και μήνυμα από το 112, βρίσκονται 7 υδροφόρα οχήματα με 3 βοηθητικά και ένα πεζοπόρο τμήμα και έχουν θέσει τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο.

Το δεύτερο μέτωπο εντοπίζεται στον δρόμο Λάρισας – Τυρνάβου, στο ύψος της κλινικής Άγιος Νικήτας, όπου επιχειρούν τρία οχήματα.

Το τελευταίο πύρινο μέτωπο εντοπίζεται στον οικισμό του Κάστρου με το Λουτρό έξω από τη Λάρισα και καίει χαμηλή βλάστηση σε λόφο, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές.


Στον τόπο του συμβάντος επιχειρούν 9 υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής με 4 βοηθητικά οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα. Τις προσπάθειες των πυροσβεστών συνδράμει και ελικόπτερο από αέρος, το οποίο προηγουμένως επιχείρησε και στα μέτωπα της Αμφιθέας και του Τυρνάβου πραγματοποιώντας ρίψεις από αέρος.

Τα υπόλοιπα μέτωπα - 40 στρέμματα έκαψε η πυρκαγιά στη Σαρωνίδα

Σε σχέση με ορισμένα από τα σημεία όπου υπήρξαν άλλα μέτωπα, πυρκαγιά ξέσπασε στις 15:05 σε αγροτοδασική έκταση στη Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος 7 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση γύρω στις 15:05 στο Νεοχώρι Μεσσηνίας. Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος 6 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Την ίδια ώρα, επίγειες και εναέριες δυνάμεις απ΄ όλη την Κεντρική Ελλάδα δίνουν τη μάχη σε 4 σημεία για να ελέγξουν τις φωτιές που ξέσπασαν μετά το μεσημέρι. Στη Θήβα τα δύο μέτωπα περιορίστηκαν και οι πυροσβέστες προσπαθούν να τα ελέγξουν. Στον Άγιο Σπυρίδωνα Βοιωτίας πρόλαβαν τα χειρότερα σταματώντας τις φλόγες σε αγροτική περιοχή.

Στο Γουλέμι της Φθιώτιδας παρά τους ισχυρούς ανέμους, οι πυροσβεστικές δυνάμεις από εδάφους και αέρος προσπαθούν να κόψουν την πορεία στης φωτιάς προς τη θαμνώδη έκταση ενώ αγρότες της περιοχής με αγροτικά μηχανήματα κάνουν ζώνες μέσα στα χωράφια.

Στην περιοχή της Παναγίας Πούντα στο Δήμο Κύμης- Αλιβερίου στην Εύβοια ένα σκαπτικό μηχάνημα κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί έπεσε σε γκρεμό και πήρε φωτιά. Ο χειριστής του είναι καλά στη υγεία του και έχει μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου για τις πρώτες βοήθειες. Η φωτιά όμως επεκτάθηκε πολύ γρήγορα σε δύσβατη περιοχή και πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να την περιορίσουν με την βοήθεια και ενός ελικοπτέρου που βρίσκονταν στη Θήβα και συνέχισε για τη φωτιά στην Εύβοια.


Παρά τις αντίξοες συνθήκες η πυρκαγιά στο Μαύρο Λιθάρι Αττικής ελέγχθηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις σε δύο ώρες από την εκδήλωσή της, ενώ έχει ελεγχθεί και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Δροσοπηγή Κορινθίας.

«Σε αρκετές περιπτώσεις η ταχύτητα των ανέμων ξεπερνά τα 95 χιλιόμετρα την ώρα, γεγονός που δυσκολεύει την προσέγγιση των εναερίων μέσων και οι πιλότοι μας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προσεγγίσουν με ασφάλεια τα πύρινα μέτωπα», υπογράμμισε ο κ. Βαθρακογιάννης.

Επιπλέον, επισήμανε ότι το 112 απέστειλε πάνω από 11 μηνύματα είτε για την ενημέρωση των κατοίκων είτε για την απομάκρυνσή τους προς ασφαλή κατεύθυνση σε Μαύρο Λιθάρι Αττικής, Μεγαλόπολη Αρκαδίας, Μαστραντώνη Αχαΐας και Λυρκεία Αργολίδας και προσέθεσε ότι στην Κεφαλονιά, στο Αγρίνιο, στη Λιβαδειά, στη Θήβα, στο Μελιγαλά Μεσσηνίας, αλλά και σε άλλες περιοχές, καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν τα μέτωπα.

«Διανύουμε εξαιρετικά δύσκολες ημέρες. Γι’ αυτό εφιστούμε την προσοχή σε όλους. Αν δείτε καπνό ή φλόγες, καλέστε μας στο τηλέφωνο 199 ή στο 112. Καλέστε μας αμέσως. Μην υποθέσετε ότι έχει καλέσει κάποιος άλλος πριν. Στη συνέχεια απομακρυνθείτε αμέσως από την περιοχή και διευκολύνετε την πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων», σημείωσε.

Οριοθετήθηκε η φωτιά που έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στην Δροσοπηγή Κορινθίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 13:50 και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα κι από αέρος 3 αεροσκάφη.


Η φωτιά στην Σαρωνίδα έκαψε περίπου 40 στρέμματα. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, η οποία είχε διακοπεί νωρίτερα λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο Μαύρο Λιθάρι. Στο σημείο παραμένει ωστόσο πεζοπόρο τμήμα, σε σημεία που μπορεί να γίνουν ξανά επικίνδυνα. Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη και στο σημείο επιχείρησαν 39 πυροσβέστες, 16 οχήματα, 2 πεζοπόρα, 3 ελικόπτερα, αλλά και 9 οχήματα του Δήμου.

Πυρκαγιά ξέσπασε και σε δασική έκταση στον Μύρτο και συγκεκριμένα στο βουνό πάνω από τον δρόμο. Την πυροσβεστική ειδοποίησαν κάτοικοι της περιοχής που είδαν τον καπνό. Η πυρκαγιά είναι δασική και μακρυά από κατοικημένες περιοχές.

Υψηλός κίνδυνος και αύριο

Οι μετεωρολογικές συνθήκες που ευνοούσαν σήμερα περισσότερο από όλες τις προηγούμενες μέρες την εκδήλωση πυρκαγιών (η Αττική βρισκόταν στην κατηγορία συναγερμού 5, του ακραίου κινδύνου), βελτιώνονται από αύριο, καθώς υποχωρεί η ένταση των ανέμων.

Τα μποφόρ πέφτουν, αναφέρεται στην πρόγνωση του μετεωρολόγου και διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Όπως επισημαίνει στην ανάρτησή του ο κ.Κολυδάς, η θερμοκρασία θα διαρτηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, ενώ την επόμενη βδομάδα οι άνεμοι θα εξασθενήσουν.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:

TA ΜΠΟΦΩΡ ΠΕΦΤΟΥΝ -Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΡΕΚΟΡ, ΑΛΛΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ.

✅Σήμερα ήταν μία δύσκολη μέρα, από πλευρας εντάσεων των ανέμων, με υψηλές θερμοκρασίες όπου στην Ανδραβίδα και την Καλαμάτα φτάσαμε τους 40 βαθμούς.
Την ερχόμενη εβδομάδα οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, αλλά θερμοκρασιασκά θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε κατά μέσο όρο στους 36 βαθμούς, χωρίς όμως να αποκλείονται τοπικά 39 με 40 βαθμοί όπως είχαμε και σήμερα.
✅Γενικά βαίνουμε σε ένα καλοκαίρι όπου από τις αρχές του βιώνουμε επίμονη και ενοχλητική ζέστη η οποία δημιουργεί δυσμενείς συνθήκες για την εκδήλωση πυρκαγιών.
✅Περισσότερα ζωντανά σήμερα το βράδυ στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του @Starchannelnew1