Eτοιμη να γυρίσει σελίδα στη ζωή της είναι πλέον η Σοφία Πολυζωγοπούλου, που αναμένεται να καταθέσει αίτηση διαζυγίου από τον Απόστολο Λύτρα. Η 37χρονη δικηγόρος, η οποία ακόμα προσπαθεί να διαχειριστεί το σοκ που υπέστη από τον άγριο ξυλοδαρμό της το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, επιχειρεί, όπως λένε άνθρωποι του περιβάλλοντός της, να κλείσει όλους τους λογαριασμούς με τον έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού σύζυγό της και να κόψει κάθε επαφή μαζί του.

Οι πρώτες μέρες του Απόστολου Λύτρα στο κελί 4

Ο ίδιος φέρεται πως ενημερώθηκε μέσω του δικηγόρου του για το επόμενο βήμα της συζύγου του και αντέδρασε λέγοντας ότι λυπάται, «δυστυχώς όμως δεν μπορώ να γυρίσω τον χρόνο πίσω». Την ίδια ώρα, η πρώην σύζυγος του γνωστού ποινικολόγου και η μεγάλη κόρη τους τον επισκέφθηκαν χθες στο μεσημεριανό επισκεπτήριο των φυλακών Κορυδαλλού, φέρνοντάς του μάλιστα μία βαλίτσα με προσωπικά αντικείμενα, τα οποία θα χρειαστεί μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα. Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να τους είπε πως η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη. Το πρώτο εικοσιτετράωρο στη φυλακή για τον Απόστολο Λύτρα πέρασε ομαλά. Η προστριβή με τον ασθενή συγκρατούμενό του για το αν μπορεί να καπνίζει ή όχι μέσα στο κελί ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, ανέφεραν σωφρονιστικοί υπάλληλοι του Κορυδαλλού, που δεν διαπίστωσαν να καταγράφεται άλλο πρόβλημα για τον έγκλειστο ποινικολόγο. Στο κελί 4 της ΣΤ΄ Πτέρυγας υπάρχουν δύο ψυγεία και ένα μικρό WC, ενώ στον διάδρομο έξω από το κελί υπάρχει καρτοτηλέφωνο, το οποίο και την πρώτη μέρα αλλά και τη χθεσινή χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος δικηγόρος για να έρθει σε επαφή με ανθρώπους του περιβάλλοντός του. Το πρώτο του βράδυ το πέρασε διαβάζοντας βιβλία που πήρε από τη βιβλιοθήκη των φυλακών.

Κρίσεις πανικού

Για την κακή ψυχολογική κατάστασή του το διάστημα λίγο πριν από τη βάναυση επίθεση στη σύζυγό του φέρεται να είχε κάνει λόγο ο κατηγορούμενος στην απολογία του: «Δύο μέρες πριν από το περιστατικό, την Παρασκευή 14/6/2024, νοσηλεύτηκα για ώρες σε νοσοκομείο από κρίση άγχους, διότι μεγάλο χρονικό διάστημα βρίσκομαι συνεχώς σε πίεση και λόγω του επαγγέλματός μου και λόγω των πολλών οικονομικών υποχρεώσεων που έχω». Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό η μεζονέτα του στο Χαλάνδρι, στην οποία διαμένει η πρώην σύζυγός του μαζί με τις δύο κόρες τους, για χρέος ύψους 450.000 ευρώ.

Θα καταθέσει αίτημα προσωρινής αποφυλάκισης με περιοριστικούς όρους

Αρκετοί πάντως συνάδελφοι του γνωστού ποινικολόγου επιμένουν πως η προφυλάκιση αλλά και η ποινική δίωξη που του ασκήθηκε είναι μια νομική υπερβολή, ενώ χαρακτήρισαν παράτυπη την παρέμβαση του Αρείου Πάγου. Ο ίδιος δείχνει ότι σκοπεύει να καταθέσει αίτημα προσωρινής αποφυλάκισης με περιοριστικούς όρους, πιθανότατα με «βραχιολάκι», καθώς φαίνεται να θεωρεί ότι πληρούνται οι όροι για να λάβει τα ευεργετήματα του νόμου.