Καμένο τοπίο θυμίζουν η Μεγαλόπολη Αρκαδίας και το Κρανίδι Αργολίδας, μετά από τις φωτιές που ξέσπασαν στην περιοχή.

Ειδικότερα, καμένα σπίτια, αποθήκες, ΙΧ, καλλιέργιες και εκτάσεις με χαμηλή βλάστηση, κατεστραμμένες κολώνες ηλεκτροδότησης, σωλήνες και λάστιχα ύδρευσης, είναι ο απολογισμός.


Χωρίς ενεργό μέτωπο η Αρκαδία -Σοβαρές ζημιές σε σπίτια στο Χωρέμη, ήχησε 112

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά στην Αρκαδία που ξέσπασε χθες γύρω στις 12 το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση.

Το χωριό Χωρέμη υπέστησε ζημιές από τη φωτιά. Σύμφωνα με την ΕΡΤ έχουν καεί ολοκληρωτικά οκτώ σπίτια, ενώ σε άλλα κάηκαν οι αυλές, ή οι εξωτερικοί τοίχοι.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ήχησε το 112 για τους κατοίκους στις περιοχές Χωρέμη, Απιδίτσα και Χρούσα για να απομακρυνθούν από τις οικίες τους.

Δείτε εικόνες και βίντεο από την επόμενη μέρα στην Μεγαλόπολη

arkadia-megalopoli-22-6-24_jpg
fotia-22-6-24_jpg



Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d269aqul4ky1)


Ανυπολόγιστες ζημιές σε καλλιέργειες από τη φωτιά στο Κρανίδι Αργολίδας - Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις

Στάχτη και αποκαΐδια έγιναν χιλιάδες στρέμματα κυρίως με ελαιόδεντρα από τη φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο Κρανίδι Αργολίδας. Σημαντικές ζημιές υπέστησαν και κάποια σπίτια του οικισμού.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d26al7nk2rwx)

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 15:00, δίπλα στην ε.ο. Κρανιδίου – Ερμιόνης και λόγω των σφοδρών ανέμων έφτασε γρήγορα μέσα στα πρώτα σπίτια του οικισμού. Άμεσα ήχησε το 112 για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι προς Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έγιναν και απεγκλωβισμοί ηλικιωμένων με τη βοήθεια κατοίκων του χωριού. Καταλυτική ήταν η συνδρομή 5 ελικοπτέρων, ενώ τιτάνια ήταν και η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμενων μέσα στις αυλές των σπιτιών για να σώσουν τις περιουσίες των πολιτών.

4310756
6257307
6257308

Η φωτιά σταμάτησε σε αυλή παιδικού σταθμού που σώθηκε με αυτοθυσία των πυροσβεστών. Από την πρώτη στιγμή υπήρξε συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου που άνοιγαν αντιπυρικές ζώνες τόσο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσο και από τον Δήμο Ερμιονίδας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής επιχειρούσαν μέσα στη φωτιά, προσπαθώντας να σβήσουν κάθε πιθανή νέα εστία.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και οι κάτοικοι του χωριού παραμένουν σε επιφυλακή καθώς και σήμερα η Αργολίδα βρίσκεται σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς – κατάσταση συναγερμού Νο4, αλλά και για να αντιμετωπίσουν κάθε πιθανή αναζωπύρωση που μπορεί να απειλήσει εκ νέου το Κρανίδι . Η καμένη έκταση εκτείνεται σε ένα τεράστιο μέτωπο που πέρασε από τη μια πλευρά του οικισμού στην άλλη , με κατεύθυνση προς το Πόρτο Χέλι, όπου και πρόλαβαν να ανακόψουν την πορεία της οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d26ddv43bztl)