Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη στον Ασπρόπυργο.

Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Φωτιές τώρα: Αναζωπυρώσεις στην πυρκαγιά στην Ηλεία - Η κατάσταση σε Μεγαλόπολη, Κρανίδι, Ύδρα και Θεσσαλονίκη

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες από στο Μαστραντώνη Αχαΐας και πέρασε στην Ηλεία.

Tην ίδια ώρα παραμένουν διάσπαρτες εστίες στις περιοχές Λάττα και Πρόδρομος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d26bcmedg4tt)

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή επιχειρούν 154 πυροσβέστες με έξι πεζοπόρα τμήματα 56 οχήματα, εθελοντές καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες που έχουν διατεθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση. Παράλληλα από αέρος συνδράμουν τις προσπάθειες κατάσβεσης έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. 

Εντωμεταξύ όπως μεταδίδει το ilialive.gr λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι υπήρξε αναζοπύρωση στην περιοχή Βαλμοράχη σε σημείο που δεν είχε καεί χθες ανάμεσα στο χωριό Κάλφα και στο χωριό Απιδούλα. Στο σημείο επιχειρούν αεροσκάφη air Traktor.
ilialive.gr - Μεγάλη αναζωπύρωση στην Βαλμοράχη


Καταστροφές σε σπίτια και χιλιάδες στρέματα εκτάσεων

Η φωτιά προκάλεσε καταστροφές σε σπίτια, ποιμνιοστάσια αλλά και χιλιάδες στρέμματα αγροτοδασικών εκτάσεων, όπως επίσης και τον θάνατο ενός 55χρονου από την περιοχή της Μυρτιάς.

Σήμερα αναμένονται άνεμοι 5 μποφόρ, κάτι που σημαίνει ότι παραμένει ο κίνδυνος αναζωπύρωσης των διάσπαρτων εστιών. Oι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας μαζί με μηχανήματα έργου και υδροφόρες της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και εθελοντές, βρίσκονταν όλη την νύχτα επί ποδός, καταβάλλοντας προσπάθειες προκειμένου να περιορίσουν τις φωτιές.

Μαζαράκι, Πρόδρομος, Λάττα, Απιδούλα καθώς και άλλοι οικισμοί κινδύνεψαν από τις φλόγες. Οι κάτοικοι πήραν μήνυμα από το 112 σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και κατά την διάρκεια της νύχτας, για να απομακρυνθούν από τους οικισμούς που κινδίνευαν. Οι φλόγες προκάλεσαν καταστροφές σε οικίες, ποιμνιοστάσια και αγροτικές εκτάσεις, αλλά και στον δασικό πλούτο της περιοχής.

Δείτε εικόνες από τη φωτιά στην Ηλεία

fotia_stin_ileia__8_
fotia_stin_ileia__9_
fotia_stin_ileia__10_
6257451__1_
fotia_stin_ileia__1_
fotia_stin_ileia__2_
fotia_stin_ileia__3_
fotia_stin_ileia__4_
fotia_stin_ileia__5_
fotia_stin_ileia__6_
fotia_stin_ileia__7_
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d267pekcx7nt)


Φωτιές τώρα: Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Μεγαλόπολη και Κρανίδι

Στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες είναι σε ύφεση. Στην πυρκαγιά αυτή παραμένουν και επιχειρούν 59 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d269aqul4ky1)


Απειλήθηκαν οικισμοί κοντά στο Κρανίδι

Από την άλλη πλευρά σε ύφεση είναι και η πυρκαγιά στο Κρανίδι Αργολίδας, ενώ στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα.

Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Κρανίδι ήταν χθες πολύ δύσκολη, όπως μετέφερε η ΕΡΤ, καθώς έκαιγε δίπλα σε σπίτια προκαλώντας ζημιές σε κάποια. Πλέον βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός για την περιοχή και οι Πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι παραμένουν σε επιφυλακή.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d26992huy2ll)

Φωτιά και στην Ύδρα

Οριοθετημένη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται αυτή την ώρα η φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην Ύδρα, σε δύσβατο σημείο με δέντρα και χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μπίστι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d26ao3929hw9)

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν εποχικοί πυροσβέστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,«η φωτιά προκλήθηκε από σκάφος που πετούσε πυροτεχνήματα και καίει το μοναδικό πευκοδάσος του νησιού, σε δύσβατο σημείο, που δεν έχει δρόμο».



Πλέον η πυρκαγιά κατακαίει διάσπαρτα σημεία και η εικόνα της είναι καλύτερη σε σχέση με τις βραδινές ώρες. Στο σημείο επιχειρούν τρεις πυροσβέστες, πέντε εθελοντές, ένα όχημα και ένα ελικόπτερο.

Μαίνεται η φωτιά στο Παρανέστι Δράμας - Καίει δασική έκταση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε την Παρασκευή στο Παρανέστι Δράμας.  Η φωτιά καίει δασική έκταση σε δύσβατο σημείο. Επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 3 οχήματα, ενώ επιχειρούν και εναέρια μέσα.


Φωτιά και στον Μελισσουργό του δήμου Βόλβης

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω φωτιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή Μελισσουργός του Δήμου Βόλβης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση και δεν απειλούνται κατοικίες. Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 11 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα. Στην κατάσβεση συνδράμουν από αέρος, δύο αεροσκάφη. 


Φωτιά σε δασική έκταση στην Άνδρο

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου, σε δασική έκταση στην Άνδρο, στην περιοχή Στραπουριές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. 

Επί ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική με επίγειες και εναέριες δυνάμεις, για να περιορίσει τη φωτιά πριν αυτή επεκταθεί. Προς ενίσχυση των δυνάμεων που δίνουν μάχη με τις φλόγες αναχώρησαν από την Αθήνα ενισχύσεις με πέντε οχήματα και 19 πυροσβέστες. Οι ενισχύσεις αναμένεται να φτάσουν στο νησί γύρω στις 6 το απόγευμα. Επί τόπου επιχειρούν 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα. Από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 8-9 μποφόρ.

Το μεσημέρι του Σαββάτου εστάλη μήνυμα 112 προς τους κατοίκους των περιοχών Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες και Υψηλά, να απομακρυνθούν προς τη χώρα της Άνδρου. Πιο συγκεκριμένα λίγο μετά τις 12:30 εστάλη και προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ενώ περίπου 45 λεπτά αργότερα εστάλη δεύτερο μήνυμα για εκκένωση τεσσάρων χωριών Στραμπουργιές, Λάμυρα, Μένητες, Υψηλού με όσους βρίσκονται εκεί να καλούνται να απομακρυνθούν προς τη χώρα του νησιού.