Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα πύρινα μέτωπα που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββάτου στη χώρα. Στην Άνδρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν λίγο μετά τις εννιά να σβήσουν και την τελευταία εστία, ωστόσο στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις υπό το φόβο αναζωπυρώσεων.

«Αυτή τη στιγμή στη μάχη των αναζωπυρώσεων συνδράμουν πέντε πυροσβεστικά οχήματα που ήρθαν από την Αθήνα και θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι να σβήσει και το τελευταίο καντηλάκι» ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος του νησιού Θεοδόσης Σουσούδης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d26idbd7vfyx)

Υπό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά που ξέσπασε στην Εύβοια ανάμεσα στο Κοντοδεσπότι και τα Ψαχνά. Μάλιστα, εκεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν και έναν άλλον κίνδυνο. Από την πυρκαγιά οι φλόγες μπήκαν και σε αποθήκη με ανακυκλώσιμο λάδι. Για αυτό το λόγο οι αρχές επικεντρώθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο και κατάφεραν να τη σβήσουν.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d26oukachdu9)

Συνεχίζεται η μάχη στη Ροδόπη, καλύτερη η κατάσταση στην Σπάρτη




Από εκεί και πέρα χωρίς ενεργό μέτωπο σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες από στο Μαστραντώνη Αχαΐας και πέρασε στην Ηλεία. Αυτήν την ώρα υπάρχουν διάσπαρτες εστίες στις περιοχές Λάττα και Πρόδρομος.

Στο σημείο επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 8 πεζοπόρα τμήματα και 59 οχήματα ενώ από αερός επιχειρούν 8 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

Παράλληλα στην Αττική από το πρωί εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε Σαλαμίνα, Καλύβια και Μαρκόπουλο που χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο, ενώ οριοθετήθηκε και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη στον Ασπρόπυργο.

Σε συναγερμό και την Κυριακή

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο σε Αττική και Εύβοια, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)




Οι οδηγίες της Πυροσβεστική στους πολίτες


1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Τέλος, το Πυροσβεστικό Σώμα καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Τρεις συλλήψεις για πυρκαγιές ανακοίνωσε η πυροσβεστική


Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η Πυροσβεστική, για φωτιές που ξέσπασαν σε Νέα Σμύρνη, Σύρο και Δράμα.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρει:

  • Συνελήφθη χθες 21 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ. Αθηνών, αλλοδαπή, για πυρκαγιά που προκλήθηκε σε ύπαιθριο χώρο, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στον Δήμο Νέας Σμύρνης, στην Αττική και ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος εισαγγελέας.
  • Συνελήφθη σήμερα 22 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κυκλάδων, ημεδαπός, για πυρκαγιά που προκλήθηκε κατά την εκτέλεση θερμών εργασιών εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Μύτικας του Δήμου Ερμούπολης, στη νήσο Σύρο και ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος εισαγγελέας.
  • Συνελήφθη σήμερα 22 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Δράμας, ημεδαπός, για πυρκαγιά που προκλήθηκε κατά την εκτέλεση γεωργικών εργασιών εντός αγροτικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Καλλιφύτου του Δήμου Δράμας και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.668,35€.