Ξεκίνησε ο απολογισμός από τη φωτιά στην Αχαΐα και την Ηλεία, καθώς άφησε πίσω της μεγάλες ζημιές σε σπίτια, αυτοκίνητα, εκτάσεις γης, αγροικίες, στάβλους.

Στην Αχαΐα το πύρινο μέτωπο ξεκίνησε από την περιοχή Άνω Μαστραντώνη και μέσα σε λίγη ώρα επεκτάθηκε σε απόσταση 20 χιλιομέτρων, περνώντας από τα χωριά Σταυροδρόμι, Ράχη, Σκούρα, Γάλαρο, Αγία Βαρβάρα, Πανουτσέικα, Πανταζέικα, Μασουρέικα και Κάλφα. Η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Κάλφας, καταστρέφοντας αρκετά σπίτια.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d26ouk9k7uo1)
Στο χωριό Απιδούλα της Ήλιδας στην Ηλεία η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς την εκκλησία του χωριού, τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d26bugbm7ezt)
Όπως φάνηκε έχουν καεί περίπου 40.000 στρέμματα στον νομό Αχαΐας. Καλλιέργειες, ελαιόδεντρα κάηκαν, όπως και 6 σπίτια τα οποία έγιναν στάχτη, σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση.

Μάλιστα, υπήρξαν και τραυματισμοί όπου ένας κάτοικος στα Μασουρέικα, τα οποία επίσης επλήγησαν από τις φλόγες, χτύπησε στο κεφάλι από δοκάρι που έπεσε στο σπίτι του λόγω της φωτιάς.

«Δεν προλάβαμε να καταλάβουμε, πως από την μια στιγμή που βλέπαμε την φωτιά να είναι εκατοντάδες μέτρα μακριά, ξαφνικά να μπαίνει μέσα στο σπίτι μας» είπε στο Tempo24.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d26kui9lltnt)
Τα έξι σπίτια που κάηκαν είναι στις περιοχές Κάλφα, Μασουρέϊκα και Ράχη. Ενα από αυτά ήταν του τραυματία. 
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d26g3a8gpvrt)
Από την φωτιά κάηκαν και αποθήκες με ζωοτροφές, με τους κτηνοτρόφους να είναι σε απόγνωση καθώς πλέον δεν μπορούν να ταΐσουν τα ζώα τους.

Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι είχαν να αντιμετωπίσουν την έλλειψη νερού και ηλεκτροδότησης, με την θερμοκρασία να είναι κοντά στους 40 βαθμούς.

Δείτε εικόνες από το χωριό Κάλφας

fotia-kalfas2
fotia-kalfas
fotia-kalfas3
fotia-kalfas4
fotia-kalfas5
fotia-kalfas6
fotia-kalfas7
fotia-kalfas8
fotia-kalfas9
fotia-kalfas11
fotia-kalfas12
fotia-kalfas10


Εικόνες από το χωριό Απιδούλα

fotia-apidoula2
fotia-apidoula
fotia-apidoula3
fotia-apidoula4
fotia-apidoula5
fotia-apidoula6
fotia-apidoula7
fotia-apidoula8


«Ανυπολόγιστες» χαρακτηρίζει ο Δήμος Ερυμάνθου τις ζημιές που προκάλεσε η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε χθες από τον Άνω Μαστραντώνη Αχαΐας.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξεδόθη από τον Δήμο «η πυρκαγιά στο καταστροφικό της πέρασμα από τα χωριά και τους οικισμούς, Άνω Μαστραντώνη, Σταυροδρόμι, Ράχη, Σκούρα, Γάλαρο, Αγία Βαρβάρα, Πανουτσέικα, Πανταζέικα, Μασουρέικα και Κάλφα έκανε «στάχτη» δεκάδες σπίτια και αποθήκες, ποιμνιοστάσια και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, καθώς και αγροικίες.»

Αναφέρει επίσης ότι «από τη μανία της φωτιάς δεν γλίτωσαν εκατοντάδες ζώα, κυρίως, αμνοερίφια, ενώ αποτεφρώθηκαν δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα δάσους και καλλιεργειών, όπως ελαιώνες και αμπέλια».

fotia-axaia-4_jpg
fotia-axaia-2_jpg
fotia-axaia-1_jpg