Ήρεμα κυλούν οι πρώτες μέρες για τον Απόστολο Λύτρα στον Κορυδαλλό μετά την προφυλάκισή του για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου. Πολύ συχνές είναι οι επισκέψεις που δέχεται ο έγκλειστος γνωστός ποινικολόγος από συνεργάτες και συγγενικά του πρόσωπα. Την Παρασκευή (21.06.24) τον επισκέφτηκε η αδερφή του και ο δικηγόρος του, με κύριο αντικείμενο συζήτησής τους το αίτημα αποφυλάκισής του.

Παράλληλα, τον επισκέφτηκαν η πρώην σύζυγός του και η μεγάλη του κόρη, οι οποίες του πήγαν μία βαλίτσα, μέσα στην οποία υπήρχαν και βιβλία.

Μάλιστα, ο ποινικολόγος ζήτησε να έχει πρόσβαση στη βιβλιοθήκη των φυλακών.

Ο γνωστός ποινικολόγος μοιράζεται το ίδιο κελί, το κελί 4 στη VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού, με δύο κρατούμενους, έναν επώνυμο επιχειρηματία της Αράχωβας, ο οποίος έχει καταδικαστεί για απάτες και διακρίνεται για το πάθος του για τα ακριβά ρόλεξ, τα αυτοκίνητα και το εκκεντρικό ντύσιμο, κι έναν επίσης γνωστό επιχειρηματία, αλυσίδας καταστημάτων, που είχε συλληφθεί για την εισαγωγή πολύ μεγάλης ποσότητας κοκαϊνης.

Από την αυτή έχουν περάσει στο παρελθόν γνωστά ονόματα που είχαν εκκρεμότητες με το νόμο. Ανάμεσά τους είναι ο Λάκης Γαβαλάς, ο Άκης Τσοχαντζόπουλος αλλά και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN οι ώρες για τον γνωστό ποινικολόγο μέσα στην φυλακή είναι δύσκολες. Ο ίδιος σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «ζητιανεύει» για φαγητό, ενώ στο κελί που διαμένει η ζέστη είναι αφόρητη.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d27963kap5v5)


Απόστολος Λύτρας: Τι λέει ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων για τις συνθήκες κράτησής του

«Στον Κορυδαλλό, οι κρατούμενοι έχουν δικαίωμα να κάνουν δύο επισκεπτήρια την εβδομάδα», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Κωνσταντίνος Βαρσάμης.

Αναφερόμενος στους λόγους που επελέγη η 6η πτέρυγα των φυλακών για την κράτηση του Απόστολου Λύτρα, ο κ. Βαρσάμης τόνισε ότι «για εμάς είναι μία πτέρυγα που τοποθετούμε κρατουμένους, στους οποίους μπορεί να υπάρξει κίνδυνος για τη σωματική τους ακεραιότητα».

«Ο κ. Λύτρας, και λόγω της ιδιότητάς του, είναι πολύ πιθανόν να είχε έρθει σε αντιπαράθεση στις αίθουσες των δικαστηρίων με κάποιους κρατούμενους που μπορεί να βρίσκονται στον Κορυδαλλό. Και όποιος κρατούμενος θέσει θέμα ότι κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα, είναι υποχρεωμένη η διοίκηση της φυλακής να ελέγξει αν το αίτημα αυτό ευσταθεί και να πάρει την απόφαση να τον προστατεύσει», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι «δεν υπάρχουν περισσότερες ανέσεις. Κάθε καινούρια πτέρυγα που χτίζεται ή δημιουργείται, είναι καλύτερη από τις παλαιότερες».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d277n5mv95q1)