Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για πολλούς να πάρουν μια ανάσα δροσιάς, εγκαταλείποντας τα αστικά κέντρα και επιλέγοντας κάποιο από τα νησιά της χώρας, ως προορισμό.

«Το ακτοπλοϊκό εισιτήριο ήταν πάντα ένα θέμα. Αυτήν την στιγμή είναι κάπως πιο τσιμπημένες οι τιμές», δήλωσε μιλώντας στο MEGA, ο αντιπρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Νάξου, Γιώργος Λατίνας, ενώ όπως πρόσθεσε: «Εμείς εδώ δε δουλεύουμε σαββατοκύριακα ή τριήμερα, οι τιμές είναι ίδιες γιατί έχουμε μπει στην κανονική ροή του καλοκαιριού. Υπάρχουν τιμές για όλα τα βαλάντια».

Η Λήμνος και η Ιθάκη, ανάμεσα στα νησιά που «βούλιαξαν» από τους εκδρομείς, με την κίνηση στη Νάξο, σύμφωνα με τους επιχειρηματίες, να είναι λίγο πιο κάτω σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που οφείλεται, μεταξύ άλλων, και στο ότι φέτος η αργία έπεσε πιο κοντά στις προγραμματισμένες διακοπές του καλοκαιριού.

Λήμνος
Στη Λήμνο το νησί γέμισε με τουρίστες, με τον πρώην αντιπεριφερειάρχης βορείου Αιγαίου, Πανάγος Κουφέλος να αναφέρει: «Η Λήμνος, όπως και πολλά νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, έχει τη μοναδικότητα να συνδυάζει και οικογενειακές στιγμές αλλά να έχει και τον πρωτογενή τομέα και να έχει και τη διασκέδαση. Έχει έρθει πάρα πολύς κόσμος από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό».

Όπως συμπλήρωσε: «Στο πλοίο δυσκολεύεσαι να βρεις εισιτήριο, πάει πάρα πολύ καλά. Δεν είναι τόσο το ακτοπλοϊκό, όσο είναι το θέμα των αεροπορικών εισιτήριων που είναι πραγματικά ένα απαγορευτικό νούμερο για μια 4μελη οικογένεια».


Ιθάκη
Πάνω από 80% είναι οι πληρότητες και στην Ιθάκη, η οποία γέμισε από τουρίστες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νησί θα βρεθεί την Τετάρτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Πήλιο
Αρκετός κόσμος και στη Ζαγορά του Πηλίου.

Αύριο, Τρίτη 25 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις για το «Thessaly pass», με το εν λόγω πρόγραμμα να έχει στόχο
 τη στήριξη του τουρισμού στις περιοχές της Θεσσαλίας, που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία Daniel.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d27z2v3sfv09)