Τρεις φωτιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα το μεσημέρι της Δευτέρας σε Λακωνία, Πιερία και Τζουμέρκα, με το μέτωπο στη Λακωνία να προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία καθώς καίγεται αγροτοδασική έκταση.

Η πρώτη φωτιά χρονικά σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Πιερία, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή της Αρχαίας Πύδνας. Ευτυχώς, η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας απέτρεψε την εξάπλωση της φωτιάς, η οποία οριοθετήθηκε γρήγορα.

Για την κατάσβεση της φωτιά στην Πιερία επιχείρησαν 30 πυροσβέστες, ενισχυμένοι από μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΟΔΕ, και 10 οχήματα. Σημαντική ήταν και η συμβολή ενός ελικοπτέρου που πραγματοποίησε ρίψεις νερού.

Σχεδόν την ίδια ώρα εκδηλώθηκε φωτιά σε χαμηλή βλάστηση και στη θέση Σταυρός, του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων Ηπείρου.

Εκεί επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 5ης ΕΜΟΔΕ 3 οχήματα, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Τρίτη χρονικά ήταν η φωτιά που εκδηλώθηκε στη Λακωνία όπου καίγεται δασική έκταση στην περιοχή Κάμπος. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με ένα πεζοπόρο τμήμα και έξι οχήματα ενώ πετάνε δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα για να κάνουν ρίψεις νερού.