Ιδιαίτερη νησυχία προκαλεί η συχνότητα των περιστατικών με τουρίστες που χάνουν τη ζωή τους στη χώρα μας. Πρόκειται για τουρίστες που σκοτώνεται προσπαθώντας να εξερευνήσουν δύσβατες περιοχές, χωρίς να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι και χωρίς να γνωρίζουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου.

Μάλιστα μέσα σε ένα μήνα έχουν χάσει τη ζωή τους στα «ελληνικά μονοπάτια» έξι άνθρωποι, με πιο πρόσφατη την περίπτωση του 67χρονου Γερμανού που εντοπίστηκε νεκρός κοντά στο Φαράγγι της Τρυπητής στα Χανιά το πρωί της Δευτέρας.

Τα περιστατικά ξεκινούν από την περιπέτεια του Βρετανού παρουσιαστή, Μάικλ Μόσλεϊ, που είχε άδοξο τέλος, όταν οι Αρχές τον εντόπισαν νεκρό μετά από πολυήμερες έρευνες, στην Σάμο στις 9 Ιουνίου.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 14 Ιουνίου ένας 80χρονος Βέλγος βρέθηκε νεκρός στο δρόμο κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Λατούς, στην Κρήτη, ενώ νεκροί εντοπίστηκαν αντίστοιχα ένας 74χρονος Ολλανδός που είχε πάει για πεζοπορία εντοπίστηκε νεκρός στις 15 Ιουνίου και μία ημέρα μετά ένας Αμερικανός τουρίστας στο Μαθράκι της Κέρκυρας. Ακόμη ένας Ολλανδός τουρίστας έχασε τη ζωή του στη χώρα μας στις 19 Ιουνίου στην Κρήτη.

Σημειώνεται πως οι αρχές αναζητούν, τα ίχνη ακόμη τριών τουριστών στην Σίκινο και την Αμοργό. Πρόκειται για δύο Γαλλίδες που έκαναν τις διακοπές τους στη Σίκινο και αγνοούνται από τις 14 Ιούνη, ενώ σε θρίλερ εξελίσσεται και η εξαφάνιση του Αμερικανού τουρίστα που αγνοείται από τις 11 Ιουνίου στην Αμοργό.