Ενώ ακόμη δεν έχει κάτσει η σκόνη από το βάναυσο ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον Απόστολο Λύτρα, μία καταγγελία έρχεται να φέρει και πάλι τα πάνω κάτω στο νομικό κόσμο, καθώς μία 43χρονη δικηγόρος κατήγγειλε έναν 69 ετών πασίγνωστο συνάδελφό της, περιγράφοντας, όμως, και μία... θολή κατάσταση, όσον αφορά στις σχέσεις των δυο τους.

Η είδηση έγινε γνωστή πριν από μερικές ημέρες, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι εξετάζεται προκαταρκτικά η εν λόγω καταγγελία. Πρόκειται για ένα περιστατικό, το οποίο φέρεται να έλαβε χώρα τις απογευματινές ώρες της 28ης Απριλίου, πριν από περίπου δύο μήνες, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Διαβάστε ακόμα: "Δέχομαι bullying": Τι απαντά η σύζυγος του ποινικολόγου που καταγγέλθηκε πως χτύπησε ασκούμενη

Η καταγγελία της δικηγόρου

Το περιστατικό φέρεται να έχει καταγράψει και η ίδια η 43χρονη δικηγόρος σε σελίδα της Ένωσης Ασκούμενων. Η συγκεκριμένη γυναίκα σημείωνε σε εκείνη την ανάρτηση πως όλα συνέβησαν όταν θέλησε να διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες εργασίας: «Ξεκίνησα αρχικά ως εξωτερική συνεργάτης, όμως, ο άντρας αποφάσισε ότι είμαι, υποτίθεται, πολύ καλή και θέλησε και εσωτερική συνεργασία. Δουλειά 12-13 ώρες την ημέρα, μισθός-ψίχουλα και υπόσχεση για κατ’ αποκοπήν δουλειές, που δεν ήρθαν ποτέ. Όταν τόλμησα να μιλήσω στον άνδρα και να διαμαρτυρηθώ, με εξύβρισε χυδαία, με είπε “κα...λα”, “δικηγορικό τίποτα” και άλλα πολλά. Όταν αντέδρασα, εκείνος με χαστούκισε, με τράβηξε από τα μαλλιά, με έκλεισε στο αυτοκίνητο (όλα αυτά έγιναν εν κινήσει με κίνδυνο να σκοτωθούμε στο δρόμο) κι έφυγε στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη. Κάλεσα αμέσως την αστυνομία, έκανα μήνυση και με εξέτασε ιατροδικαστής».

Όπως αναφέρει η 43χρονη, η σύζυγος του 69χρονου είναι με το μέρος του: «Μετά από δύο μέρες, αυτός με κάλεσε στο τηλέφωνο ζητώντας μου να τα βρούμε, αλλά στην πραγματικότητα προσπαθούσε να με πείσει να αποσύρω τη μήνυση, μια και απ’ ό,τι έμαθα μετέπειτα, είχε και άλλες καταδίκες και η ποινή, αν καταδικαστεί, θα είναι εκτιτέα. Η σύζυγος, παρ’ όλο που εμφανίζεται παντού καταδικάζοντας απερίφραστα τη βία, είναι απολύτως με το μέρος του και βάζει τη συνάδελφο κι εξαδέλφη της να με απειλεί από τηλεφώνου».
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d28sd22hlygp)

Η επέμβαση της συζύγου

Η περίεργη αυτή υπόθεση γίνεται ακόμη πιο περίεργη, όταν η σύζυγος του καταγγελλόμενου δικηγόρου αποφασίζει να επέμβει! Όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε ο γνωστός δικηγόρος και συνήγορος της συζύγου Γιώργος Απατσίδης: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχω δεχτεί επανειλημμένως διαδικτυακό bullying από γυναίκα συνάδελφό μου, που εσχάτως αναφέρεται ως “ασκούμενη δικηγόρος 43χρονη”, η οποία έχει παρουσιαστεί δημοσίως, άλλοτε ως δήθεν συνεργάτης του γραφείου μου και ιδιωτικώς ως φερόμενη εφήμερη ερωτική σύντροφος του συζύγου μου, άνευ της δικής μου γνώσεως, για οποιαδήποτε από τις επικαλούμενες δύο -2- εκδοχές της».

Η εν λόγω νομικός επιβεβαιώνει πως ο σύζυγός της βρίσκεται σε αντιδικία με τη συγκεκριμένη γυναίκα, ενώ την κατηγορεί για διατάραξη της οικογενειακής ειρήνης αλλά και για συκοφαντική δυσφήμηση. Παράλληλα, τονίζει πως «η εν λόγω εμμονική της συμπεριφορά, η οποία πλέον θα αποτελέσει αντικείμενο ελέγχου από τον ΔΣΑ, αλλά και από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, ίσως καταδεικνύει και τα ιδιοτελή κίνητρά της, καθόσον μία κακοποιημένη γυναίκα δεν αντιδρά κακοποιώντας η ίδια συνάδελφό της».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d28s9z4yok6x)

Ο «σύντροφος» και τα ευρήματα του ιατροδικαστή

Είναι, πάντως, εντυπωσιακό το γεγονός πως, σύμφωνα με πληροφορίες, στην επίσημη καταγγελία της 43χρονης δικηγόρου προς τον 69χρονο συνάδελφό της φέρεται να τον χαρακτηρίζει «σύντροφό» της, ενώ η ίδια σαφώς γνωρίζει πως ο 69χρονος είναι παντρεμένος. Την ίδια στιγμή, ο ποινικολόγος έχει ήδη προσφύγει με μήνυση εις βάρος της 43χρονης. Ενώ εκείνη του προσάπτει πως τη χαστούκισε, την έβρισε και της τράβηξε τα μαλλιά, εκείνος φέρεται να είπε σε συναδέλφους του πως η εν λόγω δικηγόρος τού είχε επιτεθεί, με αποτέλεσμα να του σκίσει το πουκάμισο.

Πάντως, να σημειωθεί πως κατά την εξέταση στην οποία υποβλήθηκε η 43χρονη από ιατροδικαστή της Υπηρεσίας Αθηνών προέκυψαν τρία ευρήματα. Θυμίζουμε πως το καταγγελλόμενο περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε γύρω στις 17.00 στις 28 Απριλίου, με την εξέταση να πραγματοποιείται το πρωί της επομένης. Ο ιατροδικαστής Ξενοφών Μαντάκας διαπίστωσε εξοίδηση στην αριστερή βρεγματική χώρα (πρήξιμο, δηλαδή, στο πίσω αριστερά μέρος του κεφαλιού, πάνω από το αυτί), εκχύμωση (μελανιά) έκτασης 3 επί 1 εκ. στην αριστερή υπογνάθιο χώρα, όπως και μικροεκχύμωση στην πρόσθια επιφάνεια του αριστερού βραχίονα. Σύμφωνα με το συμπέρασμα του ιατροδικαστή, πρόκειται για απλή σωματική βλάβη.

«Μου έδινε 400 ευρώ το μήνα»

Στο μεταξύ, η 43χρονη εμφανίστηκε στο δελτίο ειδήσεων του Mega, σημειώνοντας πως η μήνυση την οποία υπέβαλε ο 69χρονος νομικός εις βάρος της αφορά σε ξυλοδαρμό του ιδίου από εκείνην. Η ίδια, όμως, αρνείται αυτή την εκδοχή.

«Μου έχει κάνει μήνυση ότι εγώ τον χτύπησα. Μέσα στην... παράνοια της υπόθεσης κράτησα την ψυχραιμία μου και δεν τον ακούμπησα καν» είπε και περιέγραψε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δούλευε: «Έμεινα ως εξωτερική συνεργάτης για περίπου δύο μήνες. Λάμβανα περί τα 400 ευρώ το μήνα. Το υπόλοιπο ποσό δήθεν θα δινόταν από εκείνον κατ’ αποκοπή από άλλες υποθέσεις, κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d28saw3omdoh)

Δημοσιεύθηκε στην Ontime