Σάλο έχει προκαλέσει, μετά την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα, η νέα καταγγελία για κακοποίηση που αφορά γνωστό ποινικολόγο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Μια 43χρονη δικηγόρος καταγγέλλει για σωματική και λεκτική βία 69χρονο πρώην σύντροφο, εργοδότη και γνωστό δικηγόρο.

«Από ό,τι φαίνεται σε αυτήν την περίπτωση, τον περασμένο Απρίλιο, υπέβαλε ο ένας μήνυση στον άλλον», είπε στο MEGA ο επίτιμος πρόεδρος αστυνομικών Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Πρόκειται για μία σχέση εξωσυζυγική που, από ό,τι κατήγγειλε η κοπέλα, άρχισε να την χτυπάει μέσα στο αυτοκίνητο, τις έριξε μια-δυο σφαλιάρες και της τράβηξε τα μαλλιά, του υπέβαλε μήνυση, αλλά υπέβαλε και αυτός μήνυση ότι τον χτύπησε. Η υπόθεση εξελίσσεται, θα έχουμε μια συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες. Είναι σημαντικό να δούμε αν υπάρχουν ιατροδικαστικά ευρήματα. Εδώ, η νόμιμη σύζυγος του δικηγόρου τον υποστηρίζει, είναι μαζί του, μιλάει και αυτή για απειλή από την ασκούμενη δικηγόρο».

και συνέχισε: «Όταν ξεφύγει το πράγμα και φτάσει στην Αστυνομία και τα δικαστήρια και στα ΜΜΕ μετά βγαίνουν και άλλα πράγματα. Είδατε και στην υπόθεση του κ. Λύτρα, τώρα το πράγμα έχει πάει στο οικονομικό».

Διαβάστε ακόμα: Δημογλίδου για καταγγελία 43χρονης ασκούμενης: Το θύμα αναφέρθηκε σε εξύβριση και όχι σε ξυλοδαρμό


«Η βία θα λειτουργήσει κλιμακωτά»

Από την πλευρά της, η κλινική ψυχολόγος, Άννα Κανδαράκη, σημείωσε: «Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι έχουμε σταματήσει να κατηγορούμε το θύμα. Παλιότερα, ήταν αυτό, ήταν χαρακτηριστικό και δεν έγινε και τίποτα. Τώρα θεωρείται έγκλημα. Αν δεν ήταν γνωστός ποινικολόγος, όλες αυτές οι ιστορίες θα περνούσαν στα πολύ εύκολα. Τώρα αρχίζουμε και μιλάμε ότι κανείς δεν μπορεί να σηκώνει χέρι στον άλλον».

Η ίδια υπογράμμισε: «Η θεραπεία της ψυχής είναι θεμιτή από όλους για να γίνει. Δεν υποστηρίζω αυτά τα εμπορικά τσιτάτα, ακόμα και αν ακούγεται πολύ ελπιδοφόρο, ότι ποτέ δεν είναι αργά. Για κάποια πράγματα είναι αργά. Ειδικά όταν πλέον υπάρχει τέτοια κακοποίηση μέσα σε ένα σπίτι, δεν είναι αργά για να θεραπέψουμε την ψυχή μας απαραίτητα, αλλά άμα είμαι πατέρας, έχω βάλει τραύματα τόσο βαθιά στα παιδιά μου, έχουν να πολεμήσουν με αυτές τις εικόνες που έχουν καταπιεί με τον πατέρα να χτυπάει τη μητέρα. (…) Το κομμάτι της ανοχής μπορεί να μεταφερθεί σε πάρα πολλά κομμάτια».

Σχετικά με την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα και τις αναφορές ότι ήταν η πρώτη φορά που υπήρξε βίαιος απέναντι στη σύζυγό του, ανέφερε: «Να φτάσει μία φορά στη ζωή του με τέτοια βιαιότητα, εγώ προσωπικά δεν το έχω συναντήσει. Σε περιπτώσεις που ξαφνικά νιώθω ότι δεν μπορώ να το ελέγξω, κάνω ένα σπρώξιμο, δίνω ένα χαστούκι, κρατάω τα χέρια μου και λέω τι έκανα. Γυρίζω ένα βήμα πίσω και πάω να δω τι κουβαλάω από πίσω. Η βία θα λειτουργήσει κλιμακωτά, από τη μία μορφή θα περάσει στην άλλη. Έχω ένα ερωτηματικό κατά πόσο είναι ένας άνθρωπος που ξέφυγε μία φορά. (…) Το θέμα δεν είναι αν θα πονέσω, το θέμα είναι η κίνηση που γίνεται εκείνη την στιγμή. Ο άντρας ο οποίος θα έχει στη φαρέτρα του αυτόν τον τρόπο άμυνας, αντιμετώπισης και επίθεσης, πάει να πει ότι το έχει καταγράψει και θα το επαναλάβει».

«Δεν μπορεί η βία να πηγαίνει μαζί με την αγάπη. Ούτε η ζήλεια. Κάποιος άνθρωπος που ζηλεύει έχει δικές του ανασφάλειες που θα πρέπει να τις δουλέψει», κατέληξε.