Άλλη μια δύσκολη ημέρα για την Πυροσβεστική, με τα μέτωπα φωτιάς να εκδηλώνονται σε διαφορετικές περιοχές της χώρας, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους, κάνουν το έργο της κατάσβεσης ιδιαίτερα δυσχερές.

Το μεσημέρι της Τρίτης (25/6) τα κυριότερα μέτωπα που απασχολούν τις Αρχές είναι σε: Νέα Αρτάκη, Ναύπακτο, Βόνιτσα και Πολύγυρο Χαλκιδικής, με επίγεια και εναέρια μέσα πυρόσβεσης να έχουν επιστρατευτεί, ενώ έχει ηχήσει και το 112, καλώντας για εκκενώσεις οικισμών.

Φωτιά στη Νέα Αρτάκη - Ήχησε το 112

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για τη φωτιά που ξέσπασε στην Εύβοια και συγκεκριμένα στην περιοχή Νέα Αρτάκη.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112, το οποίο αναφέρει: Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή Νέας Αρτάκης. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ακτή Βολέρι, οικισμός Ζέφυρος, απομακρυνθείτε προς Νέα Αρτάκη.

Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Kάτοικοι δήλωσαν στο evima.gr, πως έλαβαν μήνυμα από το 112. «Η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά στα σπίτια μας», δήλωσε κάτοικος της περιοχής. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο του evima.gr, η φωτιά «απειλεί» τα σπίτια στην περιοχή ενώ οι κάτοικοι ήδη αποχωρούν με τα οχηματά τους.

Μεγάλη φωτιά στη Νεα Αρτάκη

Εικόνες από τη φωτιά στη Νέα Αρτάκη

fwtia-evia-33
fwtia-evia-22
fwtia-evia-11-1
fwtia-evia-444

Φωτιά στη Ναύπακτο - Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 για εκκένωση τριών χωριών, έκλεισαν τοπικά δρόμοι

Φωτιά ξέσπασε και στη Ναύπακτο, και ειδικότερα στην περιοχή Πλατανίτης, η οποία μάλιστα κατά πληροφορίες, καίει κοντά σε σπίτια.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί για την κατάσβεση, με τις φλόγες να καίνε κοντά σε οικισμό. Πέρα από τα επίγεια μέσα, έχουν «σηκωθεί» έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, που πραγματοποιούν ρίψεις, με στόχο να περιορίσουν το μέτωπο.

Για λόγους ασφαλείας έχουν κλείσει στην περιοχή η Ιόνια οδός και ο δρόμος Αντιρρίου – Ναυπάκτου.

«Το μέτωπο της φωτιάς στον Πλατανίτη, που βρίσκεται ανάμεσα στο Αντίρριο και την Ναύπακτο, είναι πολύ δυνατό, ενώ οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, επιχειρούν συνεχώς σε όλη την έκτασή του, ώστε να το περιορίσουν», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας.

Όπως πρόσθεσε, «δυστυχώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί, ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά όλες οι γύρω από την φωτιά κοινότητες».

Ακόμη, ο δήμαρχος είπε ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει, τουλάχιστον μέχρι τώρα, να επέμβουν σωτήρια, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν σπίτια», συμπληρώνοντας ότι «από την ενημέρωση που έχω, υπάρχουν μεγάλες ζημιές σε γεωργικές εκτάσεις».


Μπαράζ μηνυμάτων από το 112

Στο μεταξύ, λίγο πριν τις 16:30 εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση του Άνω Πλατανίτη προς Ναύπακτο.


Ακολούθησε νέο μήνυμα από το 112 λίγα λεπτά αργότερα το οποίο ανέφερε τα εξής: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Μολύκρειο και Φραγκέικα απομακρυνθείτε προς Αντίρριο».



Ναυπακτία: Μεγάλη φωτιά στον Πλατανίτη

Τα μέτωπα σε Βόνιτσα και Πολύγυρο Χαλκιδικής - Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές

Άλλα δύο νέα μέτωπα με τα οποία δίνουν μάχη οι πυροσβέστες ξέσπασαν τόσο στον Παλιάμπελο Βόνιτσας, όσο και στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Για την αντιμετώπιση των δύο νέων πυρκαγιών κινητοποιήθηκαν εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις. Η εικόνα από τις δύο φωτιές είναι «καλή», σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενώ οι φλόγες δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές.

Στον Παλιάμπελο Βόνιτσας επιχειρούν 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα και ρίψεις νερού κάνουν δύο αεροσκάφη. Σε ό,τι αφορά στη φωτιά που εκδηλώθηκε στον Πολύγυρο, εκεί επιχειρούν 22 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.