Μικρή ήταν τελικά η ζημιά στο φτερό του Canadair, που χτύπησε σε δέντρο κατά τη διάρκεια της χθεσινής επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς στη Ναυπακτία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο με τρεις ημέρες αναμένεται να διαρκέσει η επισκευή του φτερού του Canadair, το οποίο, ενώ πετούσε σε χαμηλό ύψος πάνω από τη φωτιά, για να πραγματοποιήσει ρίψη νερού, ακούμπησε με το ένα του φτερό τις κορυφές των πεύκων στην περιοχή.



Στη συνέχεια λευκός καπνός άρχισε να βγαίνει από τη μηχανή του, ωστόσο παρά τη ζημιά ο πιλότος συνέχισε κανονικά την πτήση του.

@parapolitika

Φωτιά στη Ναύπακτο: Παρ' ολίγον τραγωδία με Canadair - Χτύπησε πέυκο κατά την κατάσβεση #parapolitikagr #tiktokgreece #greece #fy pyrkagia

♬ πρωτότυπος ήχος - Parapolitika.gr - Parapolitika.gr



Το Καναδικό αμφίβιο αεροσκάφος μετά το χθεσινό «χτύπημα» στα δέντρα, επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Εκεί διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν υποστεί βλάβη τα υδραυλικά του συστήματα, παρά μόνο τα ηλεκτρονικά συστήματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από το χτύπημα δεν επηρεάστηκαν οι επιφάνειες ελέγχου του αεροσκάφους, γι' αυτό μπόρεσαν οι χειριστές να συνεχίσουν την πορεία τους χωρίς να υπάρξουν προβλήματα.