Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης (26/06) στο Ρέθυμνο, μετά από νέα φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι.

Εστάλη μήνυμα του 112 στα κινητά των κατοίκων, στο οποίο αναφέρεται: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Τρία Μοναστήρια στο Ρέθυμνο παραμείνετε σε ετοιμότητα! Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».


Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα πολιτικής προστασίας στο νομό Ρεθύμνου κ. Μιχάλης Σαρρής μιλώντας στο ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 ανέφερε πως η νέα φωτιά καίει μέσα στο φαράγγι κοντά στην είσοδο της πόλης του Ρεθύμνου, στην περιοχή του Εβλιγιά.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Μόλις ενημερώθηκα για τη νέα φωτιά. Δυνάμεις από τα νότια θα μεταφερθούν στο νέο μέτωπο. Με αυτή τη νέα εξέλιξη καταλαβαίνετε ότι θα είναι μια δύσκολη ημέρα για το Ρέθυμνο».

Πυροσβεστικές δυνάμεις σπεύδουν στο σημείο, ενώ αναμένεται να γίνουν ρίψεις και από τα δύο ελικόπτερα που επιχειρούν στην περιοχή των Ακουμιών.


Σε ύφεση η φωτιά στον Δήμο Αγίου Βασιλείου

Την ίδια ώρα σε πλήρη ύφεση βρίσκεται η φωτιά στον Δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, η οποία κατέκαψε από χθες το βράδυ, οπότε και ξεκίνησε, εκατοντάδες στρέμματα αγροτολιβαδικής, θαμνώδους έκτασης και ορισμένες εκτάσεις γεωργικής καλλιέργειας.