Ένας επιχειρηματίας στη Δυτική Αττική αλλά και μία ηλικιωμένη γυναίκα φέρονται να είναι τα θύματα του Αλβανού βαρυποινίτη ο οποίος έπεσε νεκρός νωρίτερα σήμερα στην Δ' πτέρυγα του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού.

Ο Α.D. ήταν ένα από τα γνωστά ονόματα της μαφίας, ενώ έχει ερευνηθεί και για άλλες υποθέσεις όπως ναρκωτικά. Το 2001 ήταν ένας από τους τέσσερις Αλβανούς υπηκόους που απέδρασαν κατά την μεταγωγή τους στην Κρήτη. Ο Αλφόνσο βρέθηκε έπειτα από έρευνες σε σπίτι στην Νέα Φιλαδέλφεια να κρύνεται με τον επίσης δραπέτη και σκληρό κακοποιό με το προσωνύμιο «Νίκο».

Προς το παρόν, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι πραγματοποιούν έρευνες και λαμβάνουν καταθέσεις από κρατούμενους της Δ' πτέρυγας σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν ποιος σκότωσε τον Αλφόνσο αλλά και εάν υπήρχε σε βάρος του κάποιο «συμβόλαιο θανάτου». Προς το παρόν όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κανείς δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος να μιλήσει.

Η συμπλοκή έγινε μεταξύ αρκετών ατόμων και πιθανότατα, εκτιμούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, στόχος να ήταν το θύμα.

Στην συγκεκριμένη πτέρυγα κρατούνται σκληροί βαρυποινήτες κυρίως αλλοδαποί, με τα περιστατικά βίας να είναι συχνά. Όχι όμως, σε τέτοιο σημείο, σημειώνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Από την πλευρά τους πάντως, οι αστυνομικοί θεωρούν πώς η δολοφονία δεν σχετίζεται με το παρελθόν του Αλφόνσο αλλά πιθανότατα με τη δράση που είχε αναπτύξει εντός φυλακής.