Την υποστήριξή της προς τον ανιψιό της και τους υπόλοιπους ναύτες που κρατούνται για την φωτιά στην Ύδρα, εξέφρασε η θεία ενός μέλους τους πληρώματος της θαλαμηγού.

Συγκεκριμένα η Αναστασία Σαλιδέρου, θεία ενός από τα μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού «Περσεφόνη», μίλησε αποκλειστικά στο Live News, εκφράζοντας την υποστήριξή της στον ανιψιό της και τους υπόλοιπους ναύτες, οι οποίοι κατηγορούνται για την πυρκαγιά στην Ύδρα. Υπενθυμίζεται ότι ο καπετάνιος και τα 12 μέλη του πληρώματος κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και θα απολογηθούν την Τετάρτη στον ανακριτή, καθώς φέρονται να προκάλεσαν τη φωτιά με πυροτεχνήματα, η οποία κατέστρεψε 300 στρέμματα δάσους κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2a0zysrclj5)

Η κυρία Σαλιδέρου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο ανιψιός μου είναι ναύτης και θέλω να τονίσω ότι τα 13 άτομα που κρατούνται αυτή τη στιγμή αποτελούν την ελίτ των εργαζομένων στον θαλάσσιο τουρισμό. Είναι νέοι, όλοι Έλληνες, από ηλικίες 25 μέχρι 38 ετών κι όλοι είναι πτυχιούχοι. Είναι εκπαιδευμένοι και τηρούν τα αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας».