Μαραθώνια ήταν η απολογία του καπετάνιου της θαλαμηγού «Περσεφόνη» στο γραφείο του ανακριτή Πειραιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καπετάνιος της θαλαμηγού αρνήθηκε ότι έγινε πάρτι στο κατάστρωμα του πλοίου ενώ διέψευσε ότι εκτοξεύθηκαν βεγγαλικά από τα οποία προκλήθηκε η φωτιά στην Ύδρα. Ακόμη ο καπετάνιος επέμεινε πως όλα έγιναν με βάση το νόμο. Παράλληλα και τα μέλη του πληρώματος αρνούνται τις κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται ότι το πλήρωμα της θαλαμηγού αντιμετωπίζει κατηγορίες για τη φωτιά στην Ύδρα, καθώς από τη θαλαμηγό Περσεφόνη εκτιμάται πως εκτοξεύθηκαν τα πυροτεχνήματα το βράδυ της Παρασκευής ανοιχτά της Ύδρας με αποτέλεσμα να προκληθεί η πυρκαγιά στο πευκοδάσος του Αγίου Νικολάου.

Υπενθυμίζεται πως λίγο μετά τις 08:00 το πρωί της Τετάρτης οι 13 συλληφθέντες βρέθηκαν και πάλι στον ανακριτή μιας και την Κυριακή είχαν ζητήσει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Σε βάρος τους ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από ενδεχόμενο δόλο ενώ και οι 13 αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται υποστηρίζοντας πως δεν έχουν καμία εμπλοκή με τη ρίψη των βεγγαλικών. Την ίδια ώρα, οι περίπου 15 επιβάτες της θαλαμηγού, οι περισσότεροι υπήκοοι Καζακστάν, έφυγαν ήδη από την Ελλάδα το Σάββατο.