Ένας 16χρονος στην Κοζάνη δέχτηκε επίθεση από ομάδα συνομήλικων του που του έκλεψαν το κινητό του τηλέφωνο, αφού τον ξυλοκόπησαν άγρια. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τρίτης, 25 Ιουνίου 2024, κοντά στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής.

Ο νεαρός είχε συμφωνήσει να συναντηθεί με μια κοπέλα, η οποία ήταν συνεννοημένη με την ομάδα των επιτιθέμενων. Όταν ο 16χρονος έφτασε στην τοποθεσία της συνάντησης, τρεις συνομήλικοί του τον επιτέθηκαν, χρησιμοποιώντας σιδερογροθιές και γροθιές, ενώ του αφαίρεσαν και το κινητό του τηλέφωνο.

Μετά την επίθεση, το θύμα κατάφερε να επικοινωνήσει με συγγενικό του πρόσωπο και μεταφέρθηκε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου νοσηλεύεται με πολλαπλά τραύματα, αλλά σε σταθερή κατάσταση.

Η Ασφάλεια Κοζάνης προχώρησε στη σύλληψη των δραστών και της 16χρονης κοπέλας που συμμετείχε στην επίθεση. Επίσης, συνελήφθησαν και οι γονείς των δραστών για παραμέληση ανηλίκου, όπως ορίζει η νομοθεσία. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δράστες περιλαμβάνουν ληστεία και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.