Συγκλονίζει το βίντεο όπου καταγράφηκε η στιγμή που μια 17χρονη παρασύρεται από αυτοκίνητο στη Λεωφόρο Αθηνών και αμέσως μετά έμεινε τραυματισμένη στο δρόμο επί 28 ολόκληρα λεπτά, με μια σειρά από οχήματα να περνούν από δίπλα της.

Ουδείς μπήκε στη διαδικασία να καλέσει σε βοήθεια. Ουδείς κατέβηκε από το όχημά του για τις πρώτες βοήθειες αλλά και για να προστατέψει την άτυχη κοπέλα από νέα σφοδρά χτυπήματα με μεγάλη ταχύτητα.

Είναι εικόνες που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας στη Λεωφόρο Αθηνών προς τον Σκαραμαγκά χθες τα ξημερώματα, με τη 17χρονη να βρίσκεται πλέον μεταξύ ζωής και θανάτου στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε έπειτα από μεγάλη καθυστέρηση και μια σειρά χτυπημάτων.

Η 17χρονη, που παρέσυρε με το αυτοκίνητό του ασυνείδητος οδηγός και στη συνέχεια την εγκατέλειψε, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Αττικόν.

Ο οδηγός που προκάλεσε το τροχαίο αναζητείται. Οι αστυνομικοί θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι θα εντοπίσουν τον ασυνείδητο οδηγό από τις κάμερες των καταστημάτων στην περιοχή. Σε βίντεο φαίνεται η 17χρονη να εκτινάσσεται από το σφοδρό χτύπημα διερχόμενου αυτοκινήτου, δεκάδες μέτρα μακριά και να προσγειώνεται στο οδόστρωμα.

*Διαβάστε ακόμα: Τροχαίο στη Λεωφόρο Αθηνών: Σοκαριστικό βίντεο με το ΙΧ να παρασύρει τη 17χρονη - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2ah5otenk2h)


Το χρονικό του τραγικού δυστυχήματος

Το φανάρι για τους πεζούς είναι κόκκινο. Η νεαρή φαίνεται να βρίσκεται στο πεζοδρόμιο, πάνω στη διαχωριστική νησίδα. Αρχίζει να διασχίζει την αριστερή λωρίδα στη Λεωφόρο Αθηνών και σε αυτό το σημείο ένα αυτοκίνητο την εκσφενδονίζει, με τον οδηγό να μη σταματά.

Για λίγα εκατοστά φαίνεται να μην περνά από πάνω της το όχημα που ακολουθεί. Μία νταλίκα προσπερνάει με ταχύτητα τη 17χρονη και φρενάρει απότομα λίγα μέτρα πιο κάτω μόλις συνειδητοποιεί ότι υπάρχει άνθρωπος στην άσφαλτο.


Η 17χρονη έμεινε τραυματισμένη στο δρόμο επί 28 ολόκληρα λεπτά

Οι εικόνες που εκτυλίσσονται στη συνέχεια είναι το ίδιο σκληρές. Κανένα από τα οχήματα που περνούν δεν σταματάει. Κάποια μειώνουν ταχύτητα και συνεχίζουν κανονικά την πορεία τους. Ένα μαύρο αυτοκίνητο σταματάει, ο οδηγός κάνει όπισθεν και προσπερνάει το άτυχο κορίτσι, χωρίς να σταματήσει.

Η απάθεια ορισμένων εξοργίζει. Σχεδόν ένα λεπτό αργότερα από τη στιγμή του ατυχήματος πεζοί έχουν μαζευτεί στην απέναντι πλευρά της λεωφόρου, ενώ αυτοκίνητα, μηχανές και φορτηγά συνεχίζουν να περνούν κανονικά σαν να μην υπάρχει άνθρωπος χτυπημένος στην άσφαλτο.

Το ασθενοφόρο έχει ειδοποιηθεί και λίγο προτού φτάσει στο σημείο πεζοί προσπαθούν να κόψουν την κυκλοφορία και σπεύδουν να βοηθήσουν το κορίτσι. Η παράσυρσή της σημειώθηκε στις 05.18 και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε 28 λεπτά αργότερα, με τη 17χρονη να ψυχορραγεί, αλλά να έχει σφυγμό. Οι γιατροί προσπαθούν από χθες το πρωί να κρατήσουν στη ζωή την ανήλικη, με την κατάστασή της να χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά κρίσιμη.