Συνεχίζονται οι έρευνες για την επίθεση με μολότοφ έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα - Χριστοδουλέα, η οποία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (27/06), με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του αστυνομικού-φρουρού.

Η επίθεση έγινε λίγο πριν από τη 1 τη νύχτα, όταν άγνωστοι πέταξαν μολότοφ εναντίον της σκοπιάς, που βρισκόταν έξω από το σπίτι και στη συνέχεια διέφυγαν. Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε, μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται με εγκαύματα 2ου βαθμού στο πρόσωπο και στο χέρι.

Γίνεται λόγος για μια «καταδρομική επίθεση» που ήταν καλά οργανωμένη, ενώ σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, σε μία πρώτη συνομιλία που είχε ο αστυνομικός με τους συναδέλφους του μετά την επίθεση ανέφερε ότι είδε ένα αυτοκίνητο να περνάει και τότε δέχτηκε την επίθεση, ενώ παράλληλα άκουσε και φωνές

Η μολότοφ έπεσε πάνω στο περιπολικό που βρίσκεται έξω από το σπίτι της προέδρου, το οποίο και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Η Άμεση Δράση προχώρησε σε 9 προσαγωγές στην περιοχή, ωστόσο δεν έγιναν συλλήψεις καθώς δεν βρέθηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος τους.

Εξετάζεται από τις Αρχές το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες στην περιοχή, παρολ' αυτά μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί τα ίχνη των δραστών.

Την υπόθεση διερευνά η Κρατική Ασφάλεια.