Καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στην Μακεδονία, σήμερα και αύριο, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας, αλλά το απόγευμα θα σημειωθούν καταιγίδες στην δυτική και κεντρική Μακεδονία, οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 6-7 μποφόρ κυρίως στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, και θα γυρίσουν από βόρειοι σε δυτικοί.

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα έχουμε στα δυτικά και τα βόρεια, με τον υδράργυρο να ανέρχεται στους 35-36 βαθμούς Κελσίου. Η Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται να είναι ακόμη πιο δροσερές ημέρες.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική σήμερα η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει στους 36 βαθμούς Κελσίου, με τον καιρό να είναι ηλιόλουστος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 5-6 μποφόρ στον Σαρωνικό.

Στην Θεσσαλονίκη θα βγουν νεφώσεις από το απόγευμα, οι οποίες θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να δώσουν καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στους 33 βαθμούς Κελσίου, με τους ανέμους να πνέουν στα 4 μποφόρ.

Πότε θα δροσίσει η χώρα

Την Παρασκευή αναμένεται να βρέξει στην Μακεδονία, αλλά ίσως βγάλει και κάποιες βροχές και στη Θεσσαλία, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Οι βοριάδες από το απόγευμα θα ενισχυθούν στο Αιγαίο στα 7 μποφόρ, με αποτέλεσμα να σημειώσει πτώση η θερμοκρασία.

Το Σάββατο θα είναι ακόμη πιο δροσερή ημέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 6-7 μποφόρ, ενώ μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 8. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου και θα πέσει κάτω από τους 35 °C, από τις 2 Ιουνίου.

Με αίθριο καιρό θα είναι η Κυριακή και η Δευτέρα και θα σημειωθεί μικρή άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά, ενώ οι άνεμοι δεν θα έχουν την ίδια ένταση.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: