Δεν αποδεσμεύτηκε με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η κινητή και ακίνητη περιουσία της οικογένειας Κουτσολιούτσου και της Folli Follie, υπέρ της προσωρινής διοίκησης της εταιρείας.

*Διαβάστε εδώ: Δίκη Folli Follie: Στη φυλακή ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος - Κατ' οίκον έκτιση για Δημήτρη και Καίτη Κουτσολιούτσιου λόγω ηλικίας

Ομόφωνα το δικαστήριο αποφάσισε τη διατήρηση των δεσμεύσεων των περιουσιακών στοιχειών των καταδικασθέντων, προκειμένου με αυτά να ικανοποιηθούν οι παθόντες της υπόθεσης.

Στη δίκη έχουν γίνει δεκτοί ως παθόντες, μικρομέτοχοι, ο ΕΦΚΑ, η Alpha Bank, και το λεγόμενο «υπερταμείο».

Το ζήτημα της αποδέσμευσης έθεσε στο δικαστήριο η προσωρινή διοίκηση της εταιρείας, λέγοντας πως πρόκειται για ζήτημα ζωτικής σημασίας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξυγίανσης της εταιρείας.

Αντίθετη στο αίτημα εμφανίστηκε η υπεράσπιση των κατηγορουμένων, τονίζοντας πως αυτά τα περιουσιακά στοιχεία δεν μπορούν να αποσπούν, καθώς θεωρούνται προϊόντα εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και επομένως πρέπει να διατηρηθεί το καθεστώς δέσμευσης για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.


Ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Ως ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων οδηγήθηκε στη φυλακή ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, ο οποίος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών για την υπόθεση των παραποιημένων ισολογισμών της εταιρείας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, «τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεων για τις οποίες καταδικάστηκε, η μεθόδευση και η διάρκεια τους καθιστούν τον καταδικασθέντα ύποπτο τέλεσης παρόμοιων πράξεων αν αφεθεί ελεύθερος».