Χωρίς δίπλωμα οδηγούσαν και οι δύο ανήλικοι που ενεπλάκησαν σε τροχαίο στην Κάρυστο όπου ο 15χρονος οδηγός μοτοποδηλάτου, έχασε τη ζωή του. Ο 17χρονος Δημήτρης Κ. οδηγούσε το φορτηγό του πατέρα του, παραβίασε το «STOP» και έπεσε με ταχύτητα πάνω στο μοτοποδήλατο που οδηγούσε ο Δημήτρης Δ.

Ωστόσο, ο 17χρονος δεν σταμάτησε για να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον τραματία αναβάτη, αλλά έσπευσε να εξαφανιστεί, προφανώς γιατί δεν είχε δίπλωμα.

Η τραγική σύμπτωση και η παραδοχή

Τραγική σύμπτωση είναι πως τα δύο παιδιά γνωρίζονταν μεταξύ τους από το σχολείο, ενώ όπως προέκυψε από τους αστυνομικούς που διερευνούν την υπόθεση, ο άτυχος 15χρονος δεν φορούσε κράνος.

Το δυστύχημα σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί στην Κάρυστο. Οι αστυνομικοί χρειάστηκαν περίπου μια ώρα μέχρι να φτάσουν στα ίχνη του 17χρονου αγοριού το οποίο εντοπίστηκε και συνελήφθη. Παρά το γεγονός ότι έσπευσε να απομακρυνθεί από το σημείο, βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ανηλίκων.

Ο κατηγορούμενος έχει υποβληθεί ήδη σε εξετάσεις για αλκοόλ και ουσίες, με τον ίδιο να υποστηρίζει πως παραβίασε το «stop» και να ζητά συγγνώμη από τους αστυνομικούς αλλά και τους οικείους του γνωστού του παιδιού.

Η σορός του 15χρονου θα μεταφερθεί στην Αθήνα όπου θα υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση στο νεκροτομείο της Αθήνας ώστε να προσδιοριστούν τα ακριβή αίτια θανάτου του.