Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε πρόσφατα στην Ύδρα, καίγοντας το πευκοδάσος του νησιού. Σύμφωνα με το Mega, οι έρευνες έδειξαν ότι η φωτιά ξεκίνησε από την ακτή, αντί για τη θαλαμηγό, όπως υποστηριζόταν αρχικά.

Οι έρευνες αποκάλυψαν 15 κροτίδες στην παραλία της Ύδρας, δίνοντας νέα διάσταση στην υπόθεση. Το εύρημα αυτό υποστηρίζει τις μαρτυρίες που ανέφεραν ακουστικούς κρότους χωρίς ορατά πυροτεχνήματα. Αυτές οι εξελίξεις ανατρέπουν την προηγούμενη θεωρία ότι τα πυροτεχνήματα εκτοξεύθηκαν από τη θαλαμηγό "Περσεφόνη".

Περαιτέρω έρευνα έδειξε ότι ορισμένοι από τους νεαρούς επιβάτες της θαλαμηγού μπορεί να χρησιμοποίησαν τις κροτίδες, ενώ το φουσκωτό tender προσπάθησε να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ωστόσο, παραμένει αδιευκρίνιστο γιατί οι κροτίδες δεν εντοπίστηκαν στην αρχική έρευνα της Πυροσβεστικής.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2atqylawawh)

Αναπάντητα ερωτήματα περιλαμβάνουν την αποτυχία των αρχών να κατασχέσουν τα κινητά τηλέφωνα των επιβατών της θαλαμηγού, τα οποία ενδέχεται να περιείχαν βίντεο που να καταγράφουν την έναρξη της φωτιάς. Παρά την πιθανή διαγραφή τέτοιων βίντεο, πιστεύεται ότι θα μπορούσαν να ανακτηθούν μέσω εγκληματολογικών εργαστηρίων.

Παράλληλα, οι αρχές επέτρεψαν στους επιβάτες, πολλοί από τους οποίους ήταν εύποροι πολίτες του Καζακστάν, να επιστρέψουν στη χώρα τους. Ωστόσο, ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι με την κατηγορία της πρόκλησης της πυρκαγιάς.

Η έρευνα επικεντρώνεται τώρα στους χειρισμούς των στελεχών της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, εξετάζοντας πιθανές παραβάσεις καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην αποτυχία του Λιμενικού να διατάξει την παραμονή της θαλαμηγού στο λιμάνι και στην αποτυχία της Πυροσβεστικής να ενημερώσει τις αρχές όταν το σκάφος έφτασε στη Βουλιαγμένη.

Η υπόθεση παραμένει σε εξέλιξη με τις αρχές να προσπαθούν να ρίξουν φως στις ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στην καταστροφική πυρκαγιά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2atxr405gq1)