Ποινική δίωξη σε βάρος των επιβαινόντων της πολυτελούς θαλαμηγού «Περσεφόνη» από το Καζακστάν ασκήθηκε από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, οι οποίοι φέρεται να έριξαν βεγγαλικά με αποτέλεσμα να καεί το παρθένο πευκόδασος στην Ύδρα.

Παράλληλα, ο ανακριτής της υπόθεσης ζήτησε κατά τη διάρκεια των απολογιών του πληρώματος της θαλαμηγού, νέα πραγματογνωμοσύνη στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά στο νησί.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2atxr405gq1)


Ύδρα: Προανάκριση σε πυροσβέστες και λιμενικούς για την πυρκαγιά

Προανάκριση σε βάρος των πυροσβεστών και των λιμενικών που ασχολήθηκαν με την πυρκαγιά στην Ύδρα, διέταξε νωρίτερα σήμερα η Εισαγγελία, ζητώντας από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων να διερευνήσει τυχόν παραλήψεις κατά την διερεύνηση της υπόθεσης.

Νωρίτερα σήμερα, στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού αλλά και στελέχη του Λιμενικού ερεύνησαν εκ νέου τον χώρο όπου πιθανολογείται πως ξεκίνησε η πυρκαγιά. Δηλαδή στην ευρύτερη περιοχή της μικρής παραλίας στην Ύδρα. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν τουλάχιστον δύο ευρήματα που παραπέμπουν σε ισχυρό βεγγαλικό, τα οποία ωστόσο βρέθηκαν στην άμμο, κοντά δηλαδή στη θάλασσα και όχι ψηλότερα όπου ξεκινούσε η χαμηλή βλάστηση. Πιθανολογείται, χωρίς να μπορεί προς το παρόν να ειπωθεί με βεβαιότητα πως αυτά τα βεγγαλικά, μετά την έκρηξη τους να προκάλεσαν την πυρκαγιά. Θα χρειαστούν αναλύσεις, ενώ δημιουργεί εντύπωση το γεγονός πως δεν βρέθηκαν νωρίτερα αυτά τα ευρήματα. Παρά το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη παραλία περπάτησαν δεκάδες ειδικοί ερευνητές όλες τις προηγούμενες ημέρες.

Τα ευρήματα αυτά μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια και θα ερευνηθούν για να διαπιστωθεί εάν όντως πυροδοτήθηκαν το επίμαχο βράδυ ή εάν είναι παλαιότερα. Η έρευνα πάντως έγινε την ίδια ώρα που η Εισαγγελία ζητούσε από τους «Αδιάφθορους» να διερευνήσουν εάν υπήρξαν παραλήψεις κατά τις πρώτες ημέρες από το λιμενικό και την πυροσβεστική υπηρεσία κατά την εξέταση των μαρτύρων-επιβατών της πολυτελούς θαλαμηγού οι οποίοι πλέον βρίσκονται στην πατρίδα τους, το Καζακστάν, και άλλες παρατυπίες που είχαν ως συνέπεια να μην υπάρχει από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρη εικόνα για το πως ξεκίνησε η πυρκαγιά. Παρά μόνο τη μαρτυρία ενός άνδρα που ανέφερε πως άκουσε εκρήξεις και λίγο αργότερα είδε ένα σκάφος της θαλαμηγού να πηγαινοέρχεται από το πλοίο στην παραλία.