Ομόφωνα αθώοι και με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας και ο ιδιοκτήτης και εκδότης του ομίλου «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», Γιάννης Κουρτάκης, για την δήθεν υποκλοπή της διηγήσεως του αειμνήστου Στηβ Κακέτση περί του πώς ο λιμενικός Χριστοφορίδης συνεργάστηκε και συναντιόταν με τον εφοπλιστή Νίκο Πατέρα και τον Δημήτρη Μελισσανίδη στο Κitchen Bar του Στηβ Κακέτση, όπου σύμφωνα με αυτά που διηγήθηκε στη συνομιλία, η οποία κατατέθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά κο Μπρακουμάτσο, όσα έλεγαν είχαν σχέση με τη σκευωρία για δήθεν εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη στη βρωμερή υπόθεση του ναρκο-πλοίου Noor 1.

Μετά την ομόφωνη αυτή απόφαση ανοίγει ο δρόμος, για να χρησιμοποιηθεί αυτή η μαγνητοφωνημένη συνομιλία και να αποδειχθεί περίτρανα η σκευωρία εις βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σημειωτέον ότι δικηγόρος του αειμνήστου Κακέτση, ο οποίος είχε ζητήσει πρωτοδίκως την καταδίκη των κ.κ. Αλέξη Κούγια και Γιάννη Κουρτάκη, ήταν ο δικηγόρος μέλους της οικογενείας Μελισσανίδη και συγκεκριμένα του γιου του Μελισσανίδη, Νίκος Αγαπηνός.

Παρά τα όσα διηγούνταν ο Στηβ Κακέτσης και καταγράφηκαν στην συνομιλία και αφορούσαν τον Νίκο Πατέρα, τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον λιμενικό Χριστοφορίδη, ουδέποτε υπεβλήθη εις βάρος του Κακέση οιαδήποτε έγκληση για συκοφαντική δυσφήμηση ούτε από τον Νίκο Πατέρα, ούτε από τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ούτε από τον λιμενικό Χριστοφορίδη.

Η απόφαση εξεδόθη από το Πενταμελές Εφετείο Πειραιώς και δημιουργεί σίγουρα συγκλονιστικά νέα δικονομικά δεδομένα, τα οποία αποκαλύπτουν τη σκευωρία εις βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη για τη δήθεν εμπλοκή του στην υπόθεση του Noor 1.