Σε μια κοινή φωτογραφία τους ο Φίλιππος Τσάνης, ο 20χρονος Ελληνογερμανός και η αδελφή του, στέκονται ο ένας δίπλα στον άλλον. Χαμογελάει κατά τη γιορτή αποφοίτησης της αδελφής του στο Μίντεν της Γερμανίας. Τίποτα δεν προμήνυε την τραγωδία που θα ακολουθούσε.

 Ο νεαρός δέχτηκε θανάσιμη επίθεση από ομάδα δέκα ανδρών σε ένα κοντινό πάρκο. Σύμφωνα με πληροφορίες, χωρίς να υπάρξει καμία πρόκληση, το νεαρό αγόρι, από τους εορτασμούς και τα γέλια, βρέθηκε νεκρό μπροστά στα μάτια όλων.

Ο συντετριμμένος πατέρας του, μιλώντας στην εκπομπή "LIVE NEWS" και την Άσπα Μπαλέτα, περιέγραψε τα τραγικά λεπτά της επίθεσης στον γιο του, ένα παιδί που, όπως ανέφερε, δεν είχε ενοχλήσει ποτέ κανέναν. "Πέρασε μία ομάδα δέκα ατόμων, τους είδαν και αμέσως άρχισαν να τους δέρνουν. Ο γιος μου τους είπε να σταματήσουν και να τους αφήσουν ήσυχους", δήλωσε ο πατέρας του θύματος.

Ο Φίλιππος, αφού αποχώρησε από την εκδήλωση της αποφοίτησης, περπατούσε αμέριμνος με τον καλύτερό του φίλο, όταν δέκα άνδρες εμφανίστηκαν μπροστά τους. Μετά από έναν σύντομο διαπληκτισμό, οι άγνωστοι άρχισαν να τους χτυπούν βάναυσα. "Τον πλακώσανε στο ξύλο, δέκα άτομα τον κλωτσούσαν στο κεφάλι", περιγράφει ο πατέρας του θύματος.

Ένας από την ομάδα των δέκα χτυπούσε με ιδιαίτερη βία τον άτυχο Φίλιππο, ο οποίος έπεσε στο έδαφος. Ο δράστης συνέχισε να του επιτίθεται μέχρι να χάσει τις αισθήσεις του.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. "Του έκαναν μαγνητική και είδαν ότι το κεφάλι του ήταν γεμάτο υγρά και αίμα. Οι γιατροί δεν έδωσαν καμία πιθανότητα να επιβιώσει. Τον κρατούσαν ζωντανό με σωληνάκια μέχρι τη Δευτέρα", ανέφερε ο πατέρας του.

Συλλήψεις και έρευνες

Ο δράστης που προκάλεσε τα θανατηφόρα τραύματα στον Φίλιππο συνελήφθη γρήγορα από τις γερμανικές αρχές. Πρόκειται για έναν 18χρονο σεσημασμένο από τη Συρία, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι η οικογένειά του έχει πιθανή σχέση με τον ISIS.