Στη φυλακή οδηγείται ο 47χρονος Αλβανός, ο οποίος την Τρίτη σε κατάσταση αμόκ, όπως περιγράφεται, επιτέθηκε σε τουρίστες και αστυνομικούς στο ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου.

Ο δράστης, πιθανότατα ευρισκόμενος υπό την επήρεια ουσιών, άρχισε να βρίζει απρόκλητα τους πολίτες που περίμεναν στο σταθμό, τους έσπρωχνε και όταν τελικά κλήθηκαν αστυνομικοί, επιτέθηκε και σε εκείνους με αποτέλεσμα να χτυπήσει έναν απ’ αυτούς.

Η ποινή που έλαβε ο δράστης της επίθεσης στα ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου


Σύμφωνα με το cretalive, η υπόθεση εκδικάστηκε την Πέμπτη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, με τον 47χρονο να καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 10 μηνών, χωρίς αναστολή.

Δείτε το video από τη στιγμή της επίθεσης:

Σε κατάσταση αμόκ χτυπούσε τουρίστες και αστυνομικούς στον σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ



Το χρονικό

Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, στον κεντρικό σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου, στην πόλη του Ηρακλείου, όταν ο 47χρονος Αλβανός άρχισε να επιτίθεται, χωρίς λόγο στους παριστάμενους.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο Αλβανός στην αρχή φώναζε και κλωτσούσε διάφορα αντικείμενα, ενώ στην συνέχεια δεν δίστασε να χτυπήσει κάποιους από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο χώρο.

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία και όταν έφτασε εκεί κλιμάκιο από το Α’ Αστυνομικό Τμήμα, ο άνδρας χτύπησε και έναν από τους αστυνομικούς, πριν οι τελευταίοι καταφέρουν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Μάλιστα ο αστυνομικός χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο, χωρίς ευτυχώς τα τραύματά του να χαρακτηρίζονται σοβαρά.