Στο δικαστικό μέγαρο Χαλκίδας έφτασαν πριν από λίγα λεπτά ο 17χρονος που παρέσυρε και εγκατέλειψε έναν 16χρονο χθες το πρωί στην Κάρυστο, αλλά και η μητέρα του, συνοδεία αστυνομικής δύναμης.

Πρόκειται για τον ανήλικο ο οποίος με φορτηγό παραβίασε "στοπ" και έπεσε πάνω σε διερχόμενο μηχανάκι στο οποίο επέβαινε ο 16χρονος Δημήτρης. Η μητέρα του 17χρονου συνελήφθη επίσης από τους αστυνομικούς και κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

*Διαβάστε ακόμα: Κάρυστος: Αυτή είναι η νταλίκα με την οποία ο 17χρονος σκότωσε τoν 16χρονο - Τον εγκατέλειψε και συνελήφθη λίγο αργότερα


Κάρυστος: Το τραγικό δυστύχημα

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε χθες, Πέμπτη, το πρωί στη συμβολή των οδών Οδυσσέως και Διονυσίου, στην Κάρυστο. Το μηχανάκι που οδηγούσε ο 16χρονος μαθητής Λυκείου Δημήτρης Δ. συγκρούστηκε με το φορτηγό, που οδηγούσε ο 17χρονος, επίσης μαθητής λυκείου.

Ο οδηγός του φορτηγού, δεν σταμάτησε για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες αλλά έσπευσε να εξαφανιστεί, αλλά συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα.

Οι δυο ανήλικοι φοιτούσαν στο ίδιο σχολείο, σε διαφορετικές τάξεις και σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας γνώριζε τον άλλο.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς της Τροχαίας, ο 17χρονος Δημήτρης Κ. φέρεται να οδηγούσε το φορτηγό του πατέρα του, χωρίς να διαθέτει δίπλωμα οδήγησης.


Σε σοκ ο 17χρονος 

Η διερεύνηση του δυστυχήματος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τον 17χρονο να βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ο ίδιος βρίσκεται σε σοκ, το ίδιο και η μητέρα του η οποία στο άκουσμα της είδησης κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Οι αστυνομικοί την συνέλαβαν την μητέρα του 17χρονου η οποία αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Χαλκίδος, ενώ ο γιος της, θα οδηγηθεί ενώπιον της Ανακρίτριας Ανηλίκων.

Την ίδια ώρα, η σορός του 16χρονου Δημήτρη μεταφέρθηκε στην Αθήνα όπου θα εξεταστεί από τον ιατροδικαστή ώστε να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου του παιδιού.