Ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 28/6 λίγο νωρίς το μεσημέρι οι  βαθμολογίες των Πανελλαδικών εξετάσεων 2024 και το επόμενο βήμα για τους υποψήφιους είναι φυσικά ο υπολογισμός των μορίων.

Κάθε ένας τους μπορεί να υπολογίσει τα μόρια που έπιασε στις Πανελλήνιες. Να σημειωθεί ότι τα μόρια διαφέρουν από σχολή σε σχολή, καθώς παίζουν ρόλο οι συντελεστές βαρύτητας.

Υπολογισμός μορίων Πανελλαδικών 2024


Το Υπουργείο Παιδείας διαθέτει τη δική του εφαρμογή για να υπολογίσει ένας υποψήφιος τα μόρια των Πανελληνίων. Εισάγοντας τους γραπτούς τους βαθμούς στα αντίστοιχα μαθήματα θα ενημερωθεί αυτόματα για το σύνολο των μορίων που έχει σε κάθε Τμήμα/Σχολή του Επιστημονικού Πεδίου ή του Τομέα που ανήκει.

Μπορείτε να μπεις στην εφαρμογή του gov.gr εδώ

Ανάλογα με την Ομάδα Προσανατολισμού του υποψηφίου και το επιστημονικό πεδίο που τον ενδιαφέρει, υπολογίζονται και τα μόριά του με βάση τους βαθμούς στα τέσσερα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και στα ειδικά μαθήματα, όπου αυτά απαιτούνται.

Αρχικά θα πρέπει να μπείτε στην ειδική εφαρμογή και στη συνέχεια:

-Θα πρέπει να επιλέξετε αν είστε υποψήφιος ΕΠΑΛ ή ΓΕΛ.
-Έπειτα, θα πρέπει να επιλέξετε σε ποια ομάδα προσανατολισμού ανήκετε.
-Τέλος, θα βάλετε τις βαθμολογίες του κάθε μαθήματος σας στην ειδική κατηγορία.
-θα δείτε μία σελίδα με τα τμήματα και πόσα μόρια συγκεντρώνετε σε κάθε σχολή.

Πανελλαδικές 2024: Πού θα δείτε τις βαθμολογίες


Οι βαθμολογίες ανακοινώθηκαν και οι καταστάσεις αναρτήθηκαν σε όλα τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ της χώρας. Περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τις βαθμολογίες του ανά μάθημα.

Παράλληλα, όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Τέλος, οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση.