Έκπληκτοι είναι οι συνάδελφοι του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, ο οποίος κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύντροφό του και σήμερα βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλής κατά συρροή.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Το Πρωινό» και το ρεπορτάζ που μετέδωσε η Κέλλυ Χεινοπώρου, ο δημοσιογράφος λίγες ώρες μετά τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του, πήγε κανονικά να κάνει τη βάρδια του στην ιστοσελίδα που δούλευε παράλληλα με την ΕΡΤ.

«Πήγε κανονικά στην εργασία του. Ήρεμος, κεφάτος, κανένας από τους συναδέλφους του δεν κατάλαβε τίποτα», είπε η δημοσιογράφος.

«Το βράδυ της Κυριακής γίνεται ο ξυλοδαρμός, τη Δευτέρα το πρωί στις 8 ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν στο πόστο του. Εργαζόταν από το σπίτι. Μιλούσα με τους συναδέλφους του και δεν είχαν καταλάβει τίποτα. Την Τρίτη το πρωί όταν "έσκασε" η είδηση στο σάιτ που δούλευε τον έπαιρναν τηλέφωνο για να κάνει ρεπορτάζ. Δεν απάντησε ποτέ. Μάλιστα όταν έγινε γνωστή η είδηση οι συνάδελφοί του τον καλούσαν για να κάνει ρεπορτάζ και να μάθει ποιος ήταν ο δημοσιογράφος που ξυλοκόπησε την σύντροφό του».

Ήταν πάντα ήσυχος, εγώ τον έλεγα ''κότα''

Συνάδελφος του δημοσιογράφου από το σάιτ που εργαζόταν μίλησε στην εκπομπή «Το Πρωινό» και -μεταξύ άλλων- ανέφερε: «Ήταν πάντα ήσυχος, πολύ ευγενικός, σχεδόν ντροπαλός. Εγώ τον έλεγα "κότα", γιατι ποτέ δεν διεκδικούσε, δεν κοντραριζόταν, δεν έπαιρνε πρωτοβουλίες. Αν στο σάιτ -που εργάζεται ως και σήμερα- ήθελε να ζητήσει πχ αύξηση ή ρεπό, τότε έβαζε άλλους να το κάνουν, γιατί ο ίδιος ντρεπόταν».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2bgbqr77rqx)

Σε καταφύγιο της ΕΛ.ΑΣ. η χτυπημένη δημοσιογράφος - "Με χαστούκισε, με έσπρωξε και με τράβηξε από τα μαλλιά" περιέγραψε για όσα έζησε στα χέρια του συντρόφου της

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο οδηγείται σήμερα ο 45χρονος δημοσιογράφος της ΕΡΤ με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλής, μετά το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Στο μεταξύ, η 30χρονη καταγγέλλουσα σύντροφός του, παρά το γεγονός πως αρχικά αρνήθηκε να μεταφερθεί σε safe house της ΕΛ.ΑΣ., όσο η δικαστική διαδικασία εξελίσσεται, πήρε την απόφαση να ζητήσει τη βοήθεια της αστυνομίας. Η 30χρονη δημοσιογράφος ζήτησε να φιλοξενηθεί σε αυτά τα ιδιότυπα μυστικά κρησφύγετα, καθώς νιώθει απειλή από τον 45χρονο, ο οποίος κρατούνταν μέχρι σήμερα το πρωί, οπότε και μεταφέρθηκε στο Αυτόφωρο για να δικαστεί.

*Διαβάστε ακόμα: Ο 45χρονος δημοσιογράφος της ΕΡΤ πέρασε το πρώτο βράδυ στο κρατητήριο - Τι αναφέρει το περιβάλλον του


«Με χαστούκισε, με έσπρωξε και με τράβηξε από τα μαλλιά»

Όπως, άλλωστε, προκύπτει από την κατάθεση της 30χρονης, η ένταση και η αψιμαχία με το σύντροφό της ήταν εξαιρετικά βίαιη.

«Με χαστούκισε, με έσπρωξε και με τράβηξε από τα μαλλιά. Πήγα στο ΚΑΤ και 01.18 τα ξημερώματα της Δευτέρας άρχισε να μου στέλνει υβριστικά και απειλητικά μηνύματα, ενώ βρισκόμουν στο νοσοκομείο. Μου έλεγε ότι είναι κάτω από το σπίτι μου και ότι θέλει να μου μιλήσει» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η 30χρονη καταγγέλλουσα, ενώπιον των αστυνομικών αρχών.

Ωστόσο, ο εφιάλτης δεν σταμάτησε εκεί. Ώρες αργότερα μετά το περιστατικό, ο 45χρονος επανήλθε στην προσπάθειά του να επικοινωνήσει με την 30χρονη: «Το απόγευμα της Δευτέρας, στις 20.30, άρχισε να με καλεί στο τηλέφωνο, κάτι που μου προκάλεσε φόβο και ανησυχία. Στις 23.00 το βράδυ επικοινώνησα με την εν διαστάσει σύζυγό του και με ενημέρωσε ότι και αυτήν την απείλησε μέσω τηλεφώνου».

Η 30χρονη δημοσιογράφος ήρθε σε επαφή με την εν διαστάσει σύζυγο του συντρόφου της, όπου οι δύο γυναίκες αντάλλαξαν πληροφορίες για τα βιώματά τους με τον 45χρονο. Τότε η 30χρονη αποφάσισε να προχωρήσει σε καταγγελία.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2ayy9uybjz5)


Τι κατέθεσε ο 45χρονος

Όπως ανέφερε η «ON time», ο 45χρονος δημοσιογράφος ισχυρίζεται πως όλα ξεκίνησαν με ευθύνη της 30χρονης! Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς, δέχτηκε και αυτός επίθεση από την 30χρονη. Γι’ αυτό, άλλωστε, η ΕΛ.ΑΣ. παρήγγειλε ιατροδικαστική εξέταση και από τους δύο.

«Στις 11.00 το βράδυ της Κυριακής υπήρξε φραστικό επεισόδιο μεταξύ μας. Δέχτηκα σωματική βία και εξυβρίσεις από τη σύντροφό μου. Με χτύπησε στο στήθος μου με τις παλάμες της. Με χαστούκισε πολλές φορές στο πρόσωπο, με συνέπεια την πρόκληση αιμορραγίας στο αριστερό μου αυτί» ισχυρίστηκε ο δημοσιογράφος. Και όπως είπε ο συνήγορός του Κώστας Αλεξανδρόπουλος, «το ίδιο το θύμα στην κατάθεσή του λέει ότι πρώτη εκείνη χτύπησε το δημοσιογράφο».

Ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος δήλωσε, επίσης, ότι η σύντροφος του δημοσιογράφου δεν φέρει τόσο βαριά χτυπήματα όσο αναφέρονται σε διάφορα δημοσιεύματα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει κάταγμα στην κάτω γνάθο - υπάρχει μια αμυχή κάτω από τη μύτη».

Σχετικά με τις αναφορές για καταγγελία εις βάρος του δημοσιογράφου για ενδοοικογενειακή βία από την εν διαστάσει σύζυγό του, ο κ. Αλεξανδρόπουλος ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καταγγελία από την πρώην σύζυγο. Υπάρχει τώρα μια κατάθεση ότι στο παρελθόν ο δημοσιογράφος την έχει απειλήσει. Η πρώην σύζυγος έχει αναφέρει μόνο για απειλή και μάλιστα ότι της είπε “θα σε σκοτώσω, αν μου πάρεις τα παιδιά”, μόνο αυτό. Η κακοποίηση υπάρχει ως αναφορά μόνο από τη σύντροφο. Μετά το τέλος ενός γάμου και για πράγματα για τα οποία δεν υπάρχουν μάρτυρες, ο καθένας μπορεί προφανώς να πει ό,τι θέλει».

«Αυτή τη στιγμή το αδίκημα είναι απειλή. Θα υπάρξει προκαταρκτική έρευνα για την κακοποίηση» επεσήμανε ο συνήγορος του δημοσιογράφου, η σύμβαση του οποίου έχει τεθεί σε αναστολή από την ΕΡΤ, μέχρι τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2aovasvpwq9)


Δεν ενημέρωσε ο γιατρός

Σε αντίθεση με την υπόθεση Λύτρα - Πολυζωγοπούλου, όπου ο γιατρός της εφημερίας στην «Ευρωκλινική» ενημέρωσε άμεσα την ΕΛ.ΑΣ. όταν διαπίστωσε πως η 37χρονη δικηγόρος είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού, το ίδιο δεν συνέβη στην περίπτωση της 30χρονης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσης δημοσιογράφος της ΕΡΤ ενημέρωσε τους γιατρούς του ΚΑΤ πως είχε δεχτεί ξυλοδαρμό, κάτι το οποίο φέρεται να έχει καταγραφεί, μάλιστα, στο Βιβλίο Συμβάντων του νοσοκομείου. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, πέραν της καταγραφής των ιατρικών ευρημάτων, ο γιατρός της εφημερίας είχε σημειώσει τη φράση «αναφερόμενος ξυλοδαρμός», ωστόσο, δεν μπήκε στον κόπο να καλέσει την Άμεση Δράση.

Ανάμεσα σε όλα τα άλλα, πάντως, φαίνεται να υπάρχει μία διαφοροποίηση από την αρχική κλινική εικόνα της 30χρονης. Σύμφωνα με τα όσα καταγράφηκαν στο Βιβλίο Συμβάντων του νοσοκομείου, ο γιατρός κατέγραψε «διαταραχή σύγκλισης γνάθου», κάτι που ίσως να υποδηλώνει μετακίνηση των γνάθων από τα χτυπήματα. Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος γιατρός φαίνεται να σημειώνει «καλή διάνοιξη στόματος», θέλοντας να προσδιορίσει προφανώς πως η γυναίκα ήταν σε θέση να μιλήσει.