Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και πάλι στο προσκήνιο, αυτή τη φορά με νέα αναφορά που θέτει υπό αμφισβήτηση την αποτελεσματικότητα της δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα, ανώτατος αξιωματικός της Πυροσβεστικής κατηγορείται ότι διαπράττει επί σειρά ετών σωματική και ψυχολογική κακοποίηση εναντίον της συντρόφου του, μεταξύ άλλων και απόπειρα βιασμού, όπως αποκαλύφθηκε μέσω ανακοίνωσης του δικηγόρου του θύματος, Γιάννη Απατσίδη.

Ο κ. Απατσίδης επισημαίνει ότι η υπόθεση καταγγέλθηκε στις 1η Δεκεμβρίου 2023 και παραπέμφθηκε στις αρμόδιες αρχές, ωστόσο ο κατηγορούμενος δεν έχει ακόμα ανακριθεί ή τεθεί υπό διαθεσιμότητα. Αυτός ο χρόνος αναμονής έχει προκαλέσει περαιτέρω τραύματα στο θύμα και κρίνεται απαραίτητη η άμεση δράση των αρχών για την εξέταση του θέματος και την εφαρμογή των νόμιμων συνεπειών για τον κατηγορούμενο, ο οποίος παραμένει στην ενεργό υπηρεσία του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η καθυστέρηση στην επίλυση της υπόθεσης αποτελεί ένδειξη της ανεπαρκούς προστασίας που παρέχεται σε θύματα βίας, που είναι επισφαλή στην καθημερινότητα τους. Ο κ. Απατσίδης καλεί τις αρχές να ενεργοποιηθούν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση, προκειμένου να αποτραπούν νέα επεισόδια βίας και να διασφαλιστεί η προστασία των θυμάτων από περαιτέρω κακοποιήσεις.