Συναγερμός έχει σημάνει από νωρίς το μεσημέρι στην Πυροσβεστική για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Πάρνηθα, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Διαβάστε εδώ: Φωτιά στην Πάρνηθα: Ενισχύονται περαιτέρω οι επίγειες δυνάμεις με 100 πυροσβέστες και 30 οχήματα από Θεσσαλία, Ήπειρο και Κεντρική Μακεδονία (Εικόνες & Βίντεο)

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να δείχνει ότι το πύρινο μέτωπο στην Πάρνηθα ξεκίνησε από έκρηξη σε πυλώνα ρεύματος. Σημειώνεται ότι νωρίτερα, μαρτυρίες κατοίκων που βρίσκονταν κοντά στο σημείο στο βουνό της Πάρνηθας, ανέφεραν ότι η φωτιά προκλήθηκε από έκρηξη σε πυλώνα ρεύματος.

Συγκεκριμένα ο ΔΕΔΔΗΕ διαψεύδει τις φήμες, ότι η μεγάλη φωτιά της Πάρνηθας, στη θέση Κατσιμίδι, ξεκίνησε από κάποιον πυλώνα του.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 6 ελικόπτερα εκ των οποίων ένα συντονιστικό και 5 αεροσκάφη. Παράλληλα, τις πυροσβεστικές δυνάμεις συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2ciua7o9hop)