Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το απόγευμα του Σαββάτου (29/6) μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε στη Σέριφο κοντά στο Λιβάδι.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ το πύρινο μέτωπο είναι αρκετά μεγάλο.

fotia_serifos_1
fotia_serifos_2


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2cp3sudlkxl)
Η προσπάθεια της κατάσβεσης γίνεται πιο δύσκολη λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, ενώ παράλληλα στο σημείο επιχειρούν μόλις 4 πυροσβέστες με 1 όχημα και υδροφόρες του δήμου, ενώ αυξήθηκαν τα εναέρια μέσα και πλέον πραγματοποιούν ρίψεις νερού 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Παράλληλα, στο νησί έχουν φτάσει και συνδράμουν πυροσβεστικές δυνάμεις από την Αθήνα, 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα και από τη Σύρο, 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα. Ακόμη, μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχείρησαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.




Νωρίτερα εστάλη και τρίτο μήνυμα από το 112 για απομάκρυση από τέσσερις περιοχές του νησιού. Ειδικότερα στις 20:52 εστάλη μήνυμα που ανέφερε: «Πυρκαγιά στη Σέριφο. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ράμος, Λιβαδάκια, Καράβι, απομακρυνθείτε προς Λιβάδι».



Με την τοπική αυτοδιοίκηση να απευθύνει εκκλήσεις για ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων, με εντολή από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αποφασίστηκε να μεταφερθούν και πυροσβέστες από τη Σύρο.



Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό το πλοίο «Άρτεμις» έχει αφήσει ήδη τη Σύρο και κατευθύνεται προς τη Σέριφο μεταφέροντας δύο οχήματα και 12 πυροσβέστες, ενώ σε ετοιμότητα είναι και τα πλοίοα «Άνεμος» και «Διονύσος Σολωμός» για να μεταφέρουν ακόμη περισσότερους πυροσβέστες και οχήματα εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2cqtgzvmyeh)

Το δέυτερο μήνυμα του 112

Όσοι βρίσκονται στις περιοχές Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια και Καλό Αμπέλι πρέπει να απομακρυνθούν προς τη Χώρα της Σερίφου μέσω του Κουταλά. Πρέπει ακόμη να ακολοθούν τις οδηγίες των Αρχών.


Νωρίτερα το 112 είχε στείλει μήνυμα για εκκένωση των περιοχών Ράμος και Λιβάδι προτρέποντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς Σέριφο.



Δείτε φωτογραφίες από τη φωτιά στη Σέριφο:

serifos-fotia-1
serifos-fotia-2
serifos-fotia-3
serifos-fotia-4
serifos-5
serifos-6
serifos-7
serifos-8