Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έδωσε μια ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Σέριφο, μετά το ξέσπασμα μιας μεγάλης πυρκαγιάς εχθές το απόγευμα. Η φωτιά, αν και βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Σερίφου, Κωνσταντίνου Ρεβίνθη, στο Mega, η πυρκαγιά προκάλεσε σημαντικές ζημιές στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού. Οι φλόγες κατέστρεψαν σπίτια και αποθήκες που περιείχαν εμπορεύματα.

«Η φωτιά είναι υπό έλεγχο, έχει τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά σε όλα τα σημεία. Τώρα κάνουμε απλώς επιτήρηση. Όλη η νοτιοδυτική Σέριφος έχει καεί. Μιλάμε για μια έκταση όπου η φωτιά σταμάτησε στην θάλασσα. Καταφέραμε και ανακόψαμε την μια πλευρά του μετώπου, μας βοήθησε και ο άνεμος που την έσπρωχνε προς την καμένη έκταση, οπότε καταφέραμε να την σβήσουμε και εδώ, πάνω από την παραλία της Βαγιάς και από την πλευρά του Ράμμου, καταφέραμε και την σταματήσαμε», είπε αρχικά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2d0oxz79y15)

Δεν έχει γίνει απολογισμός, αλλά σίγουρα κάποιες κατοικίες έχουν υποστεί ζημίες σοβαρές, υπάρχουν αποθήκες γεμάτες με εμπορεύματα που έχουν καεί ολοσχερώς. Επίσης κάποια ξωκλήσια έχουν υποστεί φθορές. Υπήρξαν κάποιες μετακινήσεις ανθρώπων αλλά ο κόσμος μπορεί να επιστρέψει. Δεν έχουμε εικόνα για την προέλευση της φωτιάς. Ήταν πάρα πολύ δύσκολη νύχτα, ήταν πολύ ισχυροί οι άνεμοι. Οι δυνάμεις επιτηρούν σε όλα τα σημεία. Μου είπαν από το υπουργείο ότι σε λίγο θα ξεκινήσουν κάποια ελικόπτερα που θα κάνουν στοχευμένη κατάσβεση», συμπλήρωσε ο κ. Ρεβίνθης.

Στο νησί έχουν σπεύσει ενισχυμένες δυνάμεις από Σύρο και Πειραιά, με 15 οχήματα και 34 πυροσβέστες, με το μέτωπο της φωτιάς κάποια στιγμή να φτάνει και τα 15 χλμ.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καεί σπίτια, εκκλησίες και αποθήκες ενώ ήχησε τρεις φορές το 112 για να εκκενωθούν οικισμοί στο νησί.


Δείτε φωτογραφίες από τη φωτιά στη Σέριφο:

serifos-fotia-1
serifos-fotia-2
serifos-fotia-3
serifos-fotia-4
serifos-5
serifos-6
serifos-7
serifos-8