Εξακολουθεί να είναι ενεργή η πυρκαγιά στη Ριτσώνα η οποία καίει χαμηλή βλάστηση κοντά σε εργοστάσιο με χημικά. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά λίγο πριν τις 22.00 παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, χωρίς να έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 15:30 σε χώρο εργοστασίου με διαλύτες και πίσσες και πολύ γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων αλλά και των εύφλεκτων υλικών, αναφέρει το evima.gr. Την περιοχή κάλυψαν πυκνοί μαύροι καπνοί καθώς καίγονται υλικά που υπάρχουν στον περιβάλλοντα χώρο ενός εργοστασίου ανακύκλωσης απέναντι από το εργοστάσιο Παπουτσάνης.

Μάλιστα, λίγο πριν τις 17:00 στάλθηκε μήνυμα από το «112» προειδοποιώντας τους κατοίκους για καπνούς στην περιοχή τους. «Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα».

Σχετικά με την πυρκαγιά στη Ριτσώνα, η εταιρεία Παπουτσάνης ενημέρωσε νωρίτερα ότι οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της στη Ριτσώνα δεν βρίσκονται σε κίνδυνο από την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε παρακείμενη τοποθεσία. Η εταιρία συνεργάζεται με το Πυροσβεστικό Σώμα, τις τοπικές αρχές και την τοπική κοινωνία, αναγνωρίζοντας και ευχαριστώντας τους για την άμεση επέμβαση και προσπάθεια για τον περιορισμό της πυρκαγιάς.

Το χρονικό

Η φωτιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα. Αμέσως πυκνοί μαύροι καπνοί κάλυψαν την ευρύτερη περιοχή της Ριτσώνας, καθώς καίγονταν διάφορα υλικά που υπήρχαν στον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου ανακύκλωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή σημειώθηκαν εκρήξεις.

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας και ο διοικητής του Νομού, Κώστας Ψαρρός.

fotia_ritsona_1
fotia_ritsona_2
fotia_ritsona-3
fotia-ritsona_4

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί κατά μήκος της παλιάς Εθνικής οδού Ριτσώνας Χαλκίδας για να μην περάσουν οι φλόγες στην ευρύτερη περιοχή, καθώς υπάρχουν κι άλλα εργοστάσια. Προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μέσα στο εργοστάσιο ανακύκλωσης, όπου καίγονται εύφλεκτα υλικά μεταξύ των οποίων ελαστικά και στρώματα.

Το μεσημέρι εκδόθηκε μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους με κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα, λόγω της επικινδυνότητας των καπνών.

112_ritsona



ritsona_fotia3
ritsona_fotia4


ritsona_fotia1

ritsona_fotia2

Στην «καρδιά» βιομηχανικής ζώνης η πυρκαγιά

Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100.3 πως η φωτιά ξέσπασε στην «καρδιά» της βιομηχανικής ζώνης, κατά πάσα πιθανότητα από μονάδα ανακυκλώσιμων υλικών.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα στην Εύβοια σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδόθηκε, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορίας 4) και υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορίας 3) σε περιοχές αρμοδιότητας των Δασαρχείων Αλιβερίου, Χαλκίδας, Λίμνης και Ιστιαίας.