Στις φλόγες βρίσκεται για ακόμα ένα καλοκαίρι η Ελλάδα, με διάσπαρτα ενεργά μέτωπα και τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να βρίσκονται επί ποδός.

Τρεις νέες εστίες πυρκαγιάς στην Αττική

Άλλες τρεις εστίες πυρκαγιάς εκδηλώθηκαν σήμερα αργά το απόγευμα (30/06) στις Αχαρνές και τον Ασπρόπυργο.

Συγκεκριμένα, το πρώτο μέτωπο εντοπίζεται στην οδό Αρτέμιδος, όπου επιχειρούν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα, ενώ το δεύτερο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μπόσδα και Αγίας Μαύρας, όπου συνδράμουν 3 πυροσβέστες με ένα όχημα.

Άλλη μία πυρκαγιά υπήρξε στον Ασπρόπυργο, αλλά δεν ανησυχεί. Καμία από τις τρεις φωτιές δεν είναι σοβαρή.


Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κερατέα

Τρεις μόνιμες κατοικίες, δύο εξοχικά και τουλάχιστον τρεις αποθήκες έχουν παραδοθεί στις φλόγες τις τελευταίες ώρες, οπότε και ξέσπασαν ταυτόχρονες εστίες στην ευρύτερη περιοχή της Κερατέας.

Είναι η τρίτη φωτιά που εκδηλώνεται στην περιοχή μέσα σε 10 ημέρες. Οι πυροσβέστες δίνουν σκληρή μάχη για να μην επεκταθεί ακόμη περαιτέρω το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η πυρκαγιά δεν έχει ενιαίο μέτωπο, αλλά υπάρχουν 4 διαφορετικές εστίες.

Αυτή τη στιγμή στα μέτωπα επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος περιοδικά, 23 εναέρια μέσα, 13 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη καθώς και οκτώ ομάδες δασοκομάντο, ενώ σημαντική βοήθεια προσφέρουν οι εθελοντές πυροσβέστες αλλά και η Περιφέρεια με την παροχή βυτιοφόρων με νερό.




Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ


Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στη Λαμία

Μεγάλη πυρκαγιά, η οποία είναι σε εξέλιξη, ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (30/06) πάνω από τη Λαμία.

Συγκεκριμένα η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 2:30 μέσα από τον καταυλισμό των Ρομά στο δρόμο προς Δομοκό στο ύψος της Καμηλόβρυσης. Λόγω του αέρα οι φλόγες επεκτάθηκαν γρήγορα σε δασική έκταση καίγοντας πουρνάρια και άλλα δέντρα.

LamiaReport.gr: Πυρκαγιά στην Καμυλόβρηση

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ



Εύβοια: Μεγάλη φωτιά στην Ριτσώνα, δίπλα από την Δομή των Προσφύγων - Καίγεται εργοστάσιο

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (30/6) στην Εύβοια, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να σπεύδουν στο σημείο.

Συγκεκριμένα, η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 3.30 το μεσημέρι σε χώρο εργοστασίου στη Ριτσώνα και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Δομή της Ριτσώνας, η οποία για την ώρα δεν κινδυνεύει.

ritsona_fotia3
ritsona_fotia4

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ


Πυρκαγιά στη Σταμάτα

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο σε δασική έκταση στην περιοχή της Σταμάτας στον Διόνυσο.

Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η φωτιά έχει ξεσπάσει σε εργοστάσιο και οι φλόγες βρίσκονται κοντά στην οδό Ρόδων.

stamata3

Η φωτιά είναι κοντά σε σπίτια και στο σημείο έχουν σπεύσει εναέρια μέσα, επίγειες δυνάμεις και χωματουργικά μηχανήματα με τους ισχυρούς ανέμους να δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ



Φωτιά στο Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας 

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα τη Κυριακής (30/6) στο Αγγελόκαστρο. Η φωτιά καίει δασική έκταση.

Στην περιοχή επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 14 οχήματα και τρία τμήματα πεζοπόρα. Ακόμη ρίψεις κάνουν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστική, ενώ στις 17:00 στάλθηκε μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση κατοίκων του Αγγελόκαστρου προς Σταμνά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγγελόκαστρου, Παναγιώτη Κοτούμπα δεν κινδυνεύουν σπίτια.



Πυρκαγιά στο Δίστομο - Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Σε εξελιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής (30/6) σε δασική έκταση στο Δίστομο.

Η φωτιά καίει βορειοανατολικά του Διστόμου μακριά από τον οικισμό.

fotia-distomo-viotia

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αερός επιχειρούσαν και 2 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.


Οριοθετήθηκαν οι φωτιές σε Έβρο και Άνδρο

Oριοθετήθηκε σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα λίγο πριν τις 10.00 σε αγροτική περιοχή της Κορνοφωλιάς του Δήμου Σουφλίου στον Έβρο. Υπήρξε άμεση ανταπόκριση των πυροσβεστικών δυνάμενων επίγειων και εναέριων.

Επιπλέον, οριοθετήθηκε και νέα φωτιά που ξέσπασε σήμερα στην περιοχή Άγιος Πέτρος στην Άνδρο. Επιχείρησαν άμεσα 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 1 ελικόπτερο.