Έφτασε η ώρα της επιλογής σπουδών για τους υποψηφίους για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου αποτελεί την επόμενη δοκιμασία που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι μαθητές που συμμετείχαν στις εξετάσεις.

«Στις κορυφαίες σχολές θα έχει αυξομειώσεις. Αυτό που ακούτε ότι οι βάσεις θα πέσουν, δεν περιμένουμε δραματικές πτώσεις», είπε  στο MEGA ο σύμβουλος σταδιοδρομίας Σπύρος Μιχαλούλης.

*Διαβάστε ακόμα: Πανελλαδικές και κρυφές προοπτικές καριέρας: Ποια πτυχία µπορούν να διεκδικήσουν συγκεκριµένες θέσεις του ∆ηµοσίου


Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Πώς θα συμπληρώσουν σωστά οι υποψήφιοι το μηχανογραφικό τους

«Να μπορέσουμε να δούμε τις κλίσεις του κάθε παιδιού. Είναι σημαντικό να συμπληρώσουμε το μηχανογραφικό με βάση το τι θέλουμε και όχι με βάση τα μόριά μας. Δεν υπάρχουν καλές ή κακές σχολές. Σημασία έχει τα παιδιά μας να είναι πρώτα χαρούμενα και μετά επιτυχημένα. Πρέπει να προσέχουμε τα επαγγελματικά δικαιώματα των σχολών, τι κάνει κάθε μία», είπε ο Σπύρος Μιχαλούλης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, είναι σημαντικό να υπάρχουν εναλλακτικές για κάθε υποψήφιο φοιτητή, στην περίπτωση που δεν περάσει στην πρώτη σχολή επιλογής του.

«Στα 17 δεν επιλέγουμε επάγγελμα, επιλέγουμε σπουδές».

Στο MEGA μίλησε και ο Γιάννης Ασλανίδης, πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Οφθαλμολογίας.

«Υπάρχει μια σχολή οπτομετρίας και οπτικής για παιδιά που μπορούν να κάνουν μια πάρα πολύ σοβαρή καριέρα. Δεν υπάρχει οπτικός αυτήν την στιγμή στην αγορά. Η μόνη σχολή η οποία μπορεί να εκπαιδεύσει κόσμο, με ένα εξαιρετικό επιτελείο, είναι στο πανεπιστήμιο της δυτικής Αττικής και είναι κρυμμένη μέσα στο μηχανογραφικό. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγείτε από αυτήν την σχολή και να μην βρείτε δουλειά».