Σταδιακή υποχώρηση των νερών στη λίμνη Κάρλα με τις εικόνες που αποκαλύπτονται να είναι πρωτόγνωρες και συγκλονιστικές. Η περιοχή θυμίζει «κρανίου τόπο» δέκα μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel» στη Θεσσαλία και τη Μαγνησία.

Η λίμνη Κάρλα δεν έχει επανέλθει πλήρως σε φυσιολογικά επίπεδα, ενώ ξ
ερά δέντρα, διαβρωμένα αυτοκίνητα και αγροτικά μηχανήματα κάνουν την εμφάνισή τους, με τις νέες εικόνες να αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d27at60s3w8x)

Η αποξήρανση της λίμνης

Υπενθυμίζεται ότι η αποξήρανση της λίμνης άρχισε στο τέλος Αυγούστου του 1962 και ήταν από τα σημαντικότερα έργα για την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας, με βασικότερο λόγο για την αποξήρανση να αποτελεί η ανάγκη εξασφάλισης περισσότερων καλλιεργήσιμων εκτάσεων στην περιοχή.

Τότε αποδόθηκαν περίπου 80.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης στους αγρότες της Θεσσαλίας. Αρκετά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 2010, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένας ταμιευτήρας μεγέθους μικρότερου της αρχικής έκτασης της Κάρλας και να γεμίσει νερό έτσι ώστε να γίνει επανασύσταση της λίμνης.

Το 2024 μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτέμβρη η εικόνα θύμιζε την αρχική έκταση της λίμνης, καθώς πάνω από 180.000 στρέμματα είχαν πλημμυρίσει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d25ou7tsdo15)