«Ήταν ένα περιστατικό που αφορούσε καθαρά εμένα και την οικογένειά μου. Αλλά επειδή ο γιος μου είναι λίγο επιπόλαιος, άμυαλος, έφτασαν τα πράγματα εδώ που έφτασαν», λέει ο πατέρας που κατηγορείται πως ξυλοκόπησε άγρια τον 15χρονο γιο του στην Πάτρα, επειδή εκείνος του είπε πως είναι ομοφυλόφιλος.

Εκείνος με χτύπησε

«Δεν τον χτύπησα, εκείνος με χτύπησε και υπήρξε μια κάποια ένταση μεταξύ μας», περιγράφει ο πατέρας στο Mega και συνεχίζει: «Ήρθαμε σε μια ένταση. Με έβριζε, με ακύρωνε, μου επιτέθηκε κιόλας, με έχει χτυπήσει στο πρόσωπο».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2e90vcqksb5)
Αυτόπτες μάρτυρες πάντως που είδαν τον 15χρονο μετά τον καβγά περιγράφουν ένα παιδί άγρια ξυλοκοπημένο που εκλιπαρούσε για βοήθεια στην πλατεία του χωριού.

«Είχε αίματα εδώ στην πλατεία. Είναι πράγματα αυτά; Ντροπή», λέει άνθρωπος που μιλά για το συμβάν.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2e9a4z8wn4h)

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον ξυλοδαρμό του 15χρονου

Η υπόθεση αυτή προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα. Παρόντες στον άγριο ξυλοδαρμό του ήταν και ο θείος με τη μητριά του.

«Όλα είναι ψέματα, θα χτύπαγα το παιδί μου εγώ που δουλεύω από το πρωί μέχρι το βράδυ; Με τη φύση δεν μπορεί να τα βάλει κανένας. Τι να το κάνω το παιδί μου να το σκοτώσω;».

Ενώ ο πατέρας ισχυρίζεται μπροστά στην κάμερα πως έχει αποδεχτεί τις σεξουαλικές προτιμήσεις του γιου του, η μητέρα του 15χρονου λέει πως στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

«Πάντα του το χτύπαγε, πάντα τον πλήγωνε εκεί που δεν έπρεπε να τον πληγώνει. Γιατί αυτά τα άτομα και αυτά τα παιδιά θέλουν περισσότερη αγάπη και κατανόηση. Μας το είχε πει το παιδί τον περασμένο Αύγουστο και ο μπαμπάς δεν το δέχτηκε ποτέ, ενώ εγώ το δέχτηκα. Και του κακοφάνηκε γιατί το δέχτηκα, γιατί αγκάλιασα το παιδί».

Η μητέρα ζητά σήμερα την αποκλειστική επιμέλεια του παιδιού ενώ ο 15χρονος ήδη έχει μηνύσει τον πατέρα και τον θείο του για την σωματική βία που υπέστη.

Ο Άκης Βαβαρούτας, δικηγόρος της μητέρας του 15χρονου, λέει στο LIVE NEWS:

«Η μητέρα μου εξήγησε πως επειδή είχε υποστεί μεγάλη κακοποίηση και απειλές και όταν το 2019 υπέγραψαν το συναινετικό διαζύγιο, μετά από μεγάλη πίεση δέχτηκε να μείνουν τα παιδιά με τον πατέρα. Η μητέρα ήταν πάντα κοντά στα παιδιά και ειδικά σε αυτό. Όταν της είπε για τον σεξουαλικό προσανατολισμό το αποδέχτηκε σε αντίθεση με τον πατέρα. Περιστατικά ξυλοδαρμού στο παιδί δεν υπήρχαν.

Το 2019 υπήρχε ένα περιστατικό όπου το παιδί το χτύπησε ο θείος. Δεν ξέρω εάν η μητέρα γνώριζε πως είχε πάει στον γ9οατό το παιδί ο πατέρας. Υπάρχουν 2 παιδιά ανήλικα που παίρνουν το μέρος του πατέρα και λένε σε αυτό το παιδί ‘’έχεις άδικο, μας έχεις ξεφτιλίσει’’. Μετά το περιστατικό ο πατέρας έστειλε μήνυμα στο παιδί πως εκείνο φταίει για ότι έγινε».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2e9iw7imuyh)

Ο Θάνος Ασκητής, νευρολόγος και Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, μίλησε στο LIVE NEWS για την υπόθεση.

«Αυτό παιδί μεγαλώνει σε ένα εχθρικό περιβάλλον με τους γονείς να τσακώνονται. Σε αυτό, το παιδί είναι θύμα. Οι γονείς δεν αποδέχονται εύκολα τη σεξουαλικότητα του παιδιού τους. Οι γονείς πρέπει να υποστηρίζουν το παιδί τους. Αυτό το παιδί μέσα στην εφηβεία, έχει 2 γονείς που δεν το ακούν και δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Από τα 6 έως τα 16 ο γονιός πρέπει να μιλάει συνέχεια στο παιδί γιατί τότε δημιουργεί την προσωπικότητά του».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2e9r3wc0npl)