«Η προετοιμασία για τις Πανελλήνιες δεν ξεκινάει την τελευταία χρονιά, σίγουρα ξεκινάει δύο χρόνια πριν» είπε η Βασιλική Τσίγκα, μαθήτρια του 3ου ΓΕΛ Τρικάλων, η οποία φαίνεται πως θα εκπληρώσει το όνειρό της για να σπουδάσει Νομική.

Αναφερόμενη στις Πανελλήνιες και τις επιδόσεις της, η νεαρή κοπέλα μιλώντας στο Action24 είπε ότι είναι ήδη έτοιμη να αρχίσει έναν νέο δρόμο αυτόν της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και συγκεκριμένα από τη Θεσσαλονίκη. Όπως πρόσθεσε: «Η Νομική θεωρώ ότι είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα επιστήμη, με πολλές προοπτικές και διεξόδους στο μέλλον».

Πρώτοι ανάμεσα στους πρώτους - Πως τα κατάφεραν | ACTION 24

Ο Τρικαλινός μαθητής που ξεχώρισε 

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Χρήστος Φυσικόπουλος από το 3ο ΓΕΛ Τρικάλων που έγραψε 19,5 στις Πανελλήνιες και στην Φυσική πέτυχε 99,5.

Ο ίδιος ήθελε να περάσει στην Ιατρική Αθηνώνου τελικά το κατάφερε. Όπως εξήγησε, προκειμένου να πετύχει τον στόχο του, στερήθηκε κατά τη διάρκεια της χρονιάς τις βόλτες και τον χρόνο στο κινητό τηλέφωνο. Όπως είπε: «Δεν γίνεται αν δεν πειθαρχήσεις, αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις οι γονείς μου με πίεσαν λίγο παραπάνω εκεί που πήγαινα να ξεφύγω»..

Τώρα πια μπορεί να απολαύσει την επιτυχία του κάνοντας διακοπές στην Ίο.


Ποιοι άλλοι μαθητές ξεχώρισαν στα Τρίκαλα

Ανάμεσα στους μαθητές που ξεχώρισαν στα Τρίκαλα είναι και ο Σωτήρης Μαντζανάς, μαθητής του 2ου ΓΕΛ Τρικάλων, ο οποίος είχε στόχο να περάσει στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης και τον πέτυχε.

Με τη σειρά της, η Αθανασία Βακουφτσή από το ΕΠΑΛ Καλαμπάκας κατάφερε να πιάσει 19,5. Αν και μέχρι τώρα στόχευε στη Βιοιατρική, με τους βαθμούς που κατάφερε να γράψει, έχει τη δυνατότητα να πετύχει και άλλες σχολές, ανώτερες βαθμολογικά.