Αναστάτωση επικρατεί σε χωριό στη Λάρισα μετά την καταγγελία για κακοποίηση πέντε ανήλικων παιδιών από τη θεία τους και μια φίλη της.

*Διαβάστε εδώ: Πειραιάς: Σοβαρός τραυματισμός 14χρονης σε εμπορικό κέντρο - Έπεσε στο κεφάλι της πλεξιγκλάς

Η αποκάλυψη ήρθε μετά την εξομολόγηση του μεγαλύτερου παιδιού στην Αστυνομία, το βράδυ ενός θερμού επεισοδίου, όταν δηλαδή μαζί με τα αδέλφια του αναγκάστηκε να απομακρυνθεί από το σπίτι και να διανυκτερεύσει στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η θεία του, που έχει αναλάβει την επιμέλεια του ίδιου και των αδερφών του, του «προξένησε σωματικές κακώσεις, πιάνοντάς τον με τη βία από τον λαιμό, γρονθοκοπώντας τον στο πρόσωπο, στο κεφάλι και στον λαιμό και χτυπώντας τον στο πρόσωπο με ένα μπουκάλι νερό».


«Τα έβλεπα πολλές φορές κρυμμένα τα παιδιά»

Τα παιδιά εντόπισε στο αμάξι γυναίκα του χωριού.

Η ίδια, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», περιέγραψε τα όσα βίωσε εκείνη τη νύχτα.

Όπως είπε, ο μεγαλύτερος γιος την προέτρεψε να μην κοιμηθεί και να δει από το παράθυρο τι θα συμβεί.

«Τα έβλεπα πολλές φορές κρυμμένα τα παιδιά. Ήταν κλαμένα, ζητούσαν ψωμί. Φοβόμασταν, δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι», ανέφερε, ξεσπώντας σε κλάματα.

Τα ανήλικα φιλοξενούνται από τις 26 Ιουνίου, κατόπιν εντολής της εισαγγελέως Ανηλίκων Λάρισας, στην Παιδιατρική Κλινική του ΓΝΛ, ενώ προνοιακές υπηρεσίες βρίσκονται σε αναζήτηση δομής για τη μεταφορά τους.

Σημειώνεται ότι τα παιδιά είναι χαρούμενα που βρίσκονται εκεί και έχουν απομακρυνθεί από το τοξικό περιβάλλον στο οποίο ζούσαν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2e3xqsg4hkp)