Συνεχίζονται οι έρευνες σχετικά με τη δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη, που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (2/7) στο Ψυχικό, με τον δικηγόρο Στέλιο Γκαρίπη να μιλάει από τη Μύκονο το πρωί της Τετάρτης (3/7) επί του θέματος, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι το θύμα «τα τελευταία χρόνια ξέφυγε από το επιστημονικό πεδίο του και έμπλεξε και με άλλα πράγματα..., πράγματα που τα φοβάσαι».

Οι Αρχές, που προσπαθούν να εξιχνιάσουν την υπόθεση, έχουν στα χέρια τους βίντεο με τον δράστη, ο οποίος φέρεται να είχε κάνει και πρόβα στην παρακολούθηση του θύματός του, το οποίο και εκτέλεσε πυροβολώντας το έξω από τα γραφεία της εταιρείας του.

Όπως εξήγησε ο κ. Γκαρίπης στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», το θύμα ήταν γνωστό σε όλους στη Μύκονο, καθώς για δεκαετίες εργαζόταν σε έργα στο συγκεκριμένο νησί, όπως και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για ένα τοπογραφικό, άλλοι έπαιρναν 300 ευρώ και αυτός 6.000 ευρώ, αλλά πήγαινες σε αυτόν γιατί ήταν αυθεντία και ήσουν σίγουρος για το αποτέλεσμα». Ο δικηγόρος επεσήμανε επίσης: «Για οποιοδήποτε σημαντικό πολεοδομικό ζήτημα στις Κυκλάδες, αν δεν πήγαινες απευθείας σε εκείνον, αυτοί στους οποίους θα το ανέθετες σίγουρα θα κατέφευγαν σε εκείνον, γιατί ήταν ειδικός».

Στο πλαίσιο της έρευνας, αστυνομικοί μεταβαίνουν στη Μύκονο, όπου το θύμα είχε έντονη επαγγελματική δραστηριότητα για πολλά χρόνια, ενώ ανοίγουν ξανά τους φακέλους με τις καταγγελίες για τον ξυλοδαρμό του Παναγιώτη Στάθη προ ετών, καθώς και υποθέσεις που σχετίζονται με επιχειρηματικά συμφέροντα και τη λεγόμενη «Μαφία της Μυκόνου».

Στη συνέχεια, ο κ. Γκαρίπης αναφερόμενος στο πεδίο στο οποίο θα πρέπει να εστιάσει η έρευνα των αστυνομικών για τους ηθικούς αυτουργούς στο συμβόλαιο θανάτου του επιχειρηματία, είπε: «Τα τελευταία χρόνια ξέφυγε από το επιστημονικό πεδίο του και έμπλεξε και με άλλα πράγματα, όπως το real estate, όπου έχεις να κάνεις με άτομα που έρχονται να αγοράσουν ακίνητα, που δεν μπορείς να γνωρίζεις απο πού κρατάει η σκούφια τους και ποιες είναι οι πραγματικές ταυτότητές τους. Είναι πράγματα που τα φοβάσαι, δεν είναι μια αντίδραση σε ένα θέμα με έναν Μυκονιάτη».

Τέλος, πρόσθεσε: «Όταν μιλάμε για επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, το να προσλάβει κάποιος έναν δολοφόνο είναι το πλέον εύκολο», σημειώνοντας ότι η Αστυνομία έχει ήδη κινηθεί με γρήγορα αντανακλαστικά σχετικά με τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2fmnko3gb75)