Έρευνες στο «Νησί των ανέμων», τη Μύκονο, ξεκίνησαν ήδη αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, ώστε να φτάσουν στην άκρη του νήματος για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου χθες το πρωί στο Νέο Ψυχικό. Για τους έμπειρους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών είναι ξεκάθαρο πως ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας σχετίζεται με το νησί. Η εν ψυχρώ δολοφονία του γνωστού τοπογράφου είτε σχετίζεται με έργο σε εξέλιξη είτε με κάποια δικαστική διαμάχη των τελευταίων ετών, και συγκεκριμένα από το 2020 και έπειτα, εκτιμούν οι αστυνομικοί.

Είχε δεχθεί επιθέσεις

Ο πρώτος ξυλοδαρμός του 54χρονου, τον Σεπτέμβριο του 2021, τον οποίο κατήγγειλε στις Αρχές, αλλά και δύο ακόμα περιστατικά επιθέσεων, τα οποία ουδέποτε κατήγγειλε, έχουν -χρονικά- άμεση σχέση με τη χθεσινή δολοφονία και ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή σχετίζεται με την επαγγελματική δραστηριότητα του θύματος, εκτιμούν οι αστυνομικοί.

Ο δολοφόνος έχει καταγραφεί ευκρινώς από 15 κάμερες, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα ακόμα οπτικά υλικά όπου «φευγαλέα» εμφανίζεται το μηχανάκι να κινείται σε δρόμους. Ο δράστης φορά κράνος και κινείται με μηχανάκι τύπου scooter. Το γεγονός ότι ο ίδιος εμφανίζεται μόνος να εκτελεί το συμβόλαιο θανάτου του 54χρονου οδηγεί τις Αρχές στο συμπέρασμα πως δεν είχε υποστηρικτική ομάδα. Τουλάχιστον, αυτό δεν προκύπτει από την έως τώρα ανάλυση των οπτικών υλικών, να υπάρχουν δηλαδή σε κοντινή απόσταση άλλες μηχανές ή αυτοκίνητα που να κινούνται περίεργα.

Το ποσό του συμβολαίου θανάτου, λογικά, πρέπει να είναι υψηλό, με δεδομένη την επαγγελματική θέση του 54χρονου, θεωρούν οι αστυνομικοί, που προς το παρόν έχουν εντοπίσει ένα μέρος των κινήσεων του δράστη. Στόχος τους είναι να διαπιστωθεί εάν ξεκίνησε να παρακολουθεί τον τοπογράφο από το σπίτι του και πού τελικά εγκατέλειψε το μηχανάκι.


«Εκεί βρίσκεται η άκρη του νήματος»

Τα εκατομμύρια, ακόμα και τα δισεκατομμύρια που ξεπλένονται μέσω αγορών οικοπέδων και εγκαταστάσεων στη Μύκονο αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς μεγαλοκακοποιούς που θέλουν να νομιμοποιήσουν τα «μαύρα» χρήματά τους.

Ο 54χρονος, λόγω της δουλειάς του, είτε επέτρεπε να προχωρούν έργα και μελέτες είτε με μια υπογραφή του ακύρωνε σκέψεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ. «Εκεί βρίσκεται η άκρη του νήματος», υποστηρίζουν οι αστυνομικοί.

«Ανοίγουν» κι άλλες υποθέσεις

Ταυτόχρονα, ανοίγει εκ νέου μια σειρά επιθέσεων, ξυλοδαρμών και απειλών σε βάρος επιχειρηματιών αλλά και δημοσίων υπαλλήλων στο «Νησί των ανέμων». Όλες, από το 2020 και έπειτα, όπως προκύπτει από τις καταγραφές των αστυνομικών δελτίων, οι οποίες δεν αποκλείεται να σχετίζονται με τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου.

Μία εξ αυτών ωστόσο, η περίπτωση άγριου ξυλοδαρμού ενός αρχαιολόγου πριν από περίπου 1,5 χρόνο φαίνεται να συγκεντρώνει τις μικρότερες πιθανότητες συσχέτισης με τη δολοφονία, πλην όμως οι αστυνομικοί δεν θα αφήσουν τίποτε στην τύχη και θα ερευνήσουν όλες τις παραμέτρους, καθώς η μαφία της Μυκόνου φαίνεται πως λειτουργεί εντελώς ανεξέλεγκτα.


Σήμερα η νεκροτομή

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η νεκροτομή στη σορό του θύματος, του άτυχου τοπογράφου, στην ιατροδικαστική υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το σώμα του, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει δεχθεί πολλές από τις 20 σφαίρες που έριξε εναντίον του ο ασύλληπτος, προς το παρόν, δολοφόνος.