Το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να απολογηθούν οι οκτώ συλληφθέντες που είχαν μετατρέψει, σύμφωνα με τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ., τις φυλακές Ιωαννίνων σε πλυντήριο ξεπλύματος μαύρου χρήματος που προερχόταν από τη διακίνηση ναρκωτικών.

Ανάμεσά τους ο βασικός εγκέφαλος της σπείρας, ένας Αλβανός βαρυποινίτης έμπορος ναρκωτικών, ο υποδιευθυντής των φυλακών, τρεις σωφρονιστικοί και διοικητικοί υπάλληλοι του σωφρονιστικού καταστήματος, ένας αστυνομικός, η σύντροφος του βαρυποινίτη και ένας διακινητής ναρκωτικών από την Κέρκυρα. Ο Αλβανός βαρυποινίτης τα είχε βρει με τον υποδιευθυντή των φυλακών και τρεις σωφρονιστικούς και διοικητικούς υπαλλήλους του σωφρονιστικού καταστήματος και νομιμοποιούσε τα έσοδα από τη διακίνηση των ναρκωτικών μέσα από τα λογιστικά βιβλία των φυλακών. Ένας αστυνομικός και η σύντροφος του βαρυποινίτη μάλιστα εισήγαν χρήματα και ναρκωτικά μέσα στις φυλακές, τα οποία έφταναν στα χέρια του εγκεφάλου, ο οποίος ζούσε πραγματικά σαν βασιλιάς.

Οι συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και η σύντροφος του βαρυποινίτη, αν και αρνούνται τα πάντα, φαίνεται πως έχουν καταγραφεί σε ηχητικά ντοκουμέντα από τους αστυνομικούς του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων να έχουν παράνομες δοσοληψίες με συγκεκριμένο βαρυποινίτη κακοποιό, ο οποίος αντί να βρίσκεται στις σκληρές φυλακές της Κέρκυρας κατάφερε να κρατείται στο… ησυχαστήριο των Ιωαννίνων.

Όπλα, ναρκωτικά, χρήματα και άλλα παράνομα αντικείμενα φαίνεται ότι έφταναν στα χέρια του βαρυποινίτη, αφού προηγουμένως οι τέσσερις συλληφθέντες σωφρονιστικοί και διοικητικοί υπάλληλοι των φυλακών Ιωαννίνων έκαναν τα… στραβά µάτια µε το ανάλογο αντίτιµο. Οι αστυνοµικοί που εδώ και καιρό ερευνούσαν την υπόθεση διαπίστωσαν ότι σε επτά περιπτώσεις οι συνεργοί του βαρυποινίτη κατάφεραν να περάσουν ναρκωτικά µέσα στο σωφρονιστικό κατάστηµα, σε 39 διαφορετικές περιπτώσεις γινόταν ξέπλυµα χρήµατος από τη διακίνηση των ναρκωτικών µέσα στη φυλακή, ενώ τουλάχιστον τρεις φορές ο υψηλόβαθµος αξιωµατούχος της φυλακής, που συνελήφθη, φέρεται να είχε ενηµερώσει τον κακοποιό για επικείµενους ελέγχους και εφόδους της Αστυνοµίας προκειµένου να προλάβει να κρύψει κινητά τηλέφωνα, χρήµα τα και ναρκωτικά.



*Δημοσιεύτηκε στην «Απογευµατινή»