Για το περιστατικό και την διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κος Δημήτρης Μάντζος, στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm και στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Ο κ. Μάντζος σχολίασε μεταξύ άλλων το γεγονός της διαγραφής του κ. Αυγενάκη από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, μετά από το περιστατικό επίθεσής του σε υπάλληλο του αεροδρομίου: «Με το δόγμα «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» πρέπει κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι έχουμε τελειώσει σαν κοινωνία», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Δεν είναι πειστική η συγνώμη του κ. Αυγενάκη που έρχεται πολλά εικοσιτετράωρα μετά το συμβάν, αφού τον κάλεσε ο πρόεδρος της Βουλής και αφού βγήκε το βίντεο στα social media. Θεωρώ ότι εφόσον ο κ. Αυγενάκης δεν έχει την ευθιξία ο ίδιος να κάνει τα δέοντα θα πρέπει η Κοινοβουλευτική του Ομάδα να τον διευκολύνει. Εγώ θεωρώ ότι ένας βουλευτές αν το έκανε αυτό από την πλευρά της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ και με ρωτούσατε θα είχα το θάρρος να πω ότι δεν θα έπρεπε να έχει θέση στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα. 

Μάντζος για το ΠΑΣΟΚ 

Αναφορικά με όσα γίνονται στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Μάντζος σημείωσε: «Ηθικά, θεσμικά στηρίζω τον κ. Ανδρουλάκη ως έναν πρόεδρο ο οποίος έχει προσθέσει στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και από τα χρόνια της προέδρου Φ. Γεννηματά, να ενισχύσουμε την πολιτική αυτονομία του κινήματός μας και να ενισχύσουμε και την εκλογική του δύναμη. Το γεγονός ότι δεν πετύχαμε τη δεύτερη θέση δεν μας ικανοποιεί από εκεί και πέρα όμως είναι μια διαδικασία που είναι στην εξέλιξή της.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε προσωπικές αντιπαραθέσεις, πρέπει να εκθέσουν οι υποψήφιοι και εμείς να αξιολογήσουμε πολιτικά τις θέσεις τους και τις προτάσεις τους και από την επόμενη μέρα να είμαστε όλοι μαζί για το καλό του  χώρου».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι είναι συμβατές οι ιδιότητες του δημάρχου και του προέδρου του κόμματος απάντησε: «Υπάρχουν ιστορικά παραδείγματα. Εγώ δεν θα αξιολογήσω, νομίζω ότι κάθε υποψήφιος αξιολογεί τις δικές του πιθανότητες και αξιολογείται για αυτές. Το αν μπορεί θα μας το απαντήσει ο ίδιος ο κ. Δούκας, δεν μπορώ εγώ να αποφασίσω αν μπορεί κανείς να επιτελέσει  δύο αξιώματα. Είναι στη δική του αξιολόγηση, είναι μια αξιολόγηση όμως που δεν μπορεί να κριθεί παρά μόνο από τη βάση του κινήματος. Κανένας άλλος ιδίως οι πολιτικοί μας αντίπαλοι στην κεντρική σκηνή αλλά και στην αυτοδιοίκηση δεν μπορούν να κρίνουν».